.
Витрачено на медичне обладнання - 6 707 582 грн.

Новини

Стартувала благодійна акція "Жизнь детей – не мелочь"

1 вересня 2016, 13:50

Сьогодні, 1 вересня, стартувала соціальна ініціатива благодійного фонду "Інтер" – дітям" "Жизнь детей – не мелочь". Її мета – збір коштів на придбання життєво необхідного обладнання для маленьких пацієнтів Інституту педіатрії, акушерства і гінекології (НДІ ПАГ) – апарату штучної вентиляції легенів Avea.

Майже у кожного з нас вдома є місце, куди ми складаємо дрібні монети,  що залежалися  в кишенях і гаманцях. Ці гроші не так багато важать для нас, але можуть врятувати дитяче життя. Якщо все складуть свої скарбнички в одну.

У рамках ініціативи "Життя дітей – не дрібниця" кожен бажаючий може принести зібрані монети в офіс телеканалу "Інтер" (вул. Дмитрівська, 30), або залишити свої скарбнички у місцях прийому у партнерів проекту: 

  • магазин "Київський Будинок Книги" (вул. Льва Толстого, 11/61)
  • магазин "Чудовий Книжковий" (вул. Велика Васильківська, 57/3)
  • магазин "Літера" (вул. Січових стрільців, 103)

Сьогодні в прямому ефірі програми "Ранок з "Інтером" журналісти телеканалу встановили банку для збору дрібних монет  в холі "Інтера". І внесли в неї перший внесок – дрібні гроші, зібрані напередодні співробітниками телеканалу.

"Ця акція дуже правильна з точки зору того, що кожна людина може внести свою лепту, – говорить головний редактор каналу Антон Нікітін. – Адже що таке "лепта"? Це найдрібніша давньогрецька монета. Тобто будь-яка людина може в міру своїх сил допомогти дітям. Дітям, яких ми не знаємо, чужим дітям. Дітям, які ще не народилися. Ми говоримо про те, що якщо всі свої скарбнички, які лежать у нас вдома і часто не мають особливої цінності, зберемо в одну скарбничку, то зможемо разом зробити велику справу. Багато хто думає: "Від мене нічого не залежить, і пожертвувати я можу лише копійки..." Залежить! І від копійок ваших залежить багато чого. Важливо зрозуміти це одночасно всім разом".

Завдяки спільним зусиллям учасників проектів благодійного фонду "Інтер" – дітям" за останні два роки для українських медичних установ були придбані кардіомонітор нового покоління і апарат для краніоцеребральної гіпотермії, який захищає мозок новонародженого від наслідків асфіксії, здатних спричинити за собою ДЦП. Також минулої весни у відділення реанімації та інтенсивної терапії новонароджених і недоношених НДІ ПАГ було доставленоо сучасний апарат для підтримки дихання новонароджених. Новітнє обладнання було придбано на кошти, зібрані на зимовому аукціоні до Дня святого Миколая "Диво починається!".

"Ми намагаємося всіма способами привернути увагу людей, які живуть поруч з нами, – коментує Антон Нікітін. – Є проблеми, які можна вирішити, лише об'єднавши зусилля. Раз за разом телеканал "Інтер" прагне виходити за рамки ефіру своїми акціями. І зараз у нас дуже амбітне і складне завдання: зібрати 810 тисяч гривень для придбання сучасного медичного обладнання Avea. І все це – в рамках однієї акції. Адже наш постійний благодійний онлайн-аукціон, який проходить на сайті deti.inter.ua – це теж спосіб залучення людей у цю ініціативу. Одним людям цікаво придбати якісь лоти на благодійному аукціоні. Хтось може надати свої лоти. Комусь простіше взяти свою скарбничку і віднести її на телеканал "Інтер" або наших партнерів, наприклад,  до "Київського Будинку Книги". Ми, в свою чергу, можемо сказати, що контролюємо кожну копійку. І гарантуємо, що кожна копійка піде на порятунок дітей. Тому ми ініціювали цю акцію і закликаємо всіх взяти в ній участь. Допомагати – це просто!".

Допомога

Благодійна організація «ІНТЕР»-Дітям» Філія АТ «Укрексімбанк» в м. Києві Рахунок (IBAN) UA533223130000026006000026416 МФО 322313 ЄДРПО 38062634