.
Витрачено на медичне обладнання - 6 707 582 грн.

Новини

На зйомках "Речдока" школяр перетворився в оперативника

На зйомках "Речдока" школяр перетворився в оперативника

24 травня 2017, 17:23

Побачити на власні очі, як знімається найпопулярніший прем'єрний проект телеканалу "Інтер" – "Речдок" – і зіграти в ньому невелику роль? Легко! У всякому разі, для учасників благодійного аукціону "Інтер – дітям" це дійсно нескладно. Досить зайти на сайт deti.inter.ua і зробити ставку або викупити лот "Присутність на зйомках і можливість зіграти роль у серії циклу кримінальних докудрам "Речдок". У цьому нещодавно переконався старшокласник Віталій Медведєв  з міста Кам'янське Дніпропетровської області. Зусиллями команди проекту на один знімальний день він став учасником зйомок випуску "Несподіваний " подарунок", перевтілившись у молодого оперативника 80-х років.

Зйомки, на які запросили Віталія, проходили за 25 кілометрів від Києва. Місце вибрали через мальовничі схили. За сценарієм з самої верхівки одного з них, оступившись, скочується школярка і... знаходить в кущах труп чоловіка. Справа, про розслідування якого розповість цей випуск – "Несподіваний " подарунок", – в 1981 році сколихнула курортне містечко Саки. Суботнього дня студенти знайшли в яру тіло невідомого чоловіка. Його вдарили камінням, яке лежало поруч з тілом. В кишенях жертви документів не було. Співробітникам міліції належало встановити особу загиблого. Досвідчений слідчий, якому доручили цю справу, відразу зрозумів: розслідування буде непростим. І дійсно, пройде чимало часу, перш ніж у руках слідчого виявиться дембельський альбом – той самий речовий доказ, який вкаже на вбивцю.

Віталій і його мама – постійні глядачі проекту, участь у зйомці – подарунок на 18-річчя. Про вибір лота хлопець розповів так: "Дізналися з мамою про аукціоні "Інтер – дітям", зайшли на сайт, переглянули лоти. Там були фото з автографами, книги, корисні зустрічі з ведучими, тренування зі спортсменами... Лот "Речдоку" привернув увагу тим, що він міг дати новий досвід та цікаве проведення часу. Якщо б я не вибрав цей лот, я б зараз не сидів у гримерці".

Бродити майданчиком, сидіти в гримерці – загалом, чекати свого виходу "в кадр" Віталію довелося досить довго. Зате за цей час він встиг познайомитися з іншими акторами, поспілкуватися з групою. "Я не думав, що робота актора – це чекати, чекати, чекати... Поки відзнімуть інших, поки збудують твою сцену, поки зроблять перестановку... - говорить він. - Я збираюся вступати на теорію музики в Дніпропетровську. Це теж творчий напрямок. Про професії актора не думаю, для цього потрібно бути більш відкритою людиною. Але побувати на такій зйомці будь-якого, мені здається, дуже цікаво!"

Віталій брав участь в одній з перших сцен: оперативники вивчають місце скоєння злочину. Поки режисер ставив "оперативникам" завдання, сам "труп" – мальовничо загримований актор - ходив тпоруч, чекаючи  на "вихід" і  лякаючи жителів, які проходили поруч: кладовище, як виявилося, зовсім поруч, рукою подати...

Режисер Ірина Шабінська так повчала школяра: "Ви фотографуєте об'єкти на місці виявлення трупа - все, що потрапляє в кадр. Обов'язково – камінь, яким вбили потерпілого. Можете підійти і, коли судмедексперт буде повертати голову "вбитого", а вона розбита, сфотографуйте і її. Я детальніше покажу-підкажу на місці".

Фотоапарат видали раритетний, підібрали піджак, відповідний часу і змусили поголитися: у оперативника в 80-х не могло бути на обличчі легкої дводенної щетини.

Так як Віталій поспішав на поїзд, зйомку постаралися зробити максимально компактною за часом. Зняли загальні плани, потім – близько Віталія і – і вперед, знімати грим, переодягатися і – в дорогу. По дорозі на вокзал – заново переживати враження цього метушливого, насиченого і трохи божевільного дня.

За словами учасника аукціону, це був один з найцікавіших днів, і кращого подарунка на повноліття він і уявити не міг. "Зазвичай, коли спілкуєшся з незнайомими людьми, є певний поріг входження, незручність спочатку, - ділиться Віталій. – А ми тільки познайомилися, сіли в машину – і вже почали обговорювати чи не світова змову (сміється). Як ніби були знайомі сто років. Мене здивувало, що тут напруженості в спілкуванні зовсім не було. Не було негативу, всі дуже доброзичливі, уважні, дружні... Я уявляв телевізійні зйомки зовсім інакше. Велике спасибі команді проекту за теплий прийом! Класно, що, беручи участь у благодійному проекті, ти можеш отримати ще й такий цікавий досвід для себе".

Аукціон "Інтер – дітям" триває, і програма "Речдок" теж активно бере участь у проекті, пропонуючи свої лоти. Ті, хто не встиг зробити ставку минулого, можуть зайти на сайт аукціону і поборотися за можливість бути причетним до створення нової захоплюючої історії розкриття складного злочину! Або через інші лоти аукціону. Наприклад, за право потренуватися з українськими богатирями Василем Вірастюком та Сергієм Конюшком або за лот – автограф Тома Круза або Антоніо Бандераса, за велопрогулянку з Владом Ямою або майстер – клас з вокалу від Міли Нітіч. Всі кошти підуть на нове добру справу – придбання апарату інтенсивної вентиляції легенів експертного класу VELA для дітей від 3 до 18 років для реанімації Центру дитячої токсикології НДСЛ "ОХМАТДИТ".

Допомога

Благодійна організація «ІНТЕР»-Дітям» Філія АТ «Укрексімбанк» в м. Києві Рахунок (IBAN) UA533223130000026006000026416 МФО 322313 ЄДРПО 38062634