.
Витрачено на медичне обладнання - 6 707 582 грн.

Новини

Добрі справи та подарунки у День святого Миколая на "Інтері" – у марафоні "Диво починається!"

21 грудня 2017, 22:22

У День святого Миколая, 19 грудня, в прямому ефірі на телеканалі "Інтер" пройшов традиційний святковий марафон "Чудо починається!". З кожним роком до марафону і його благодійним ініціативам приєднується все більше небайдужих людей. Цього року тригодинний марафон подивилися більше 3 млн телеглядачів.
 
Знімальна група "Інтера" спеціально для святкового марафону підготувала репортажі з місць, пов'язаних з життям Миколи Чудотворця. Журналісти побували в Палестині в місті Бейт-Джала, в старій частині якого розташована грецька православна церква Святителя Миколая. Він вважається покровителем цього міста. Саме тут, в давній печері, шанований у всьому світі святий три роки жив і молився за знедолених. До сих пір бейтджальці в найскладніших ситуаціях звертаються саме до святого Миколая. Жителі Бейт-Джала впевнені, що саме він рятував їх від обстрілів під час арабо-ізраїльського конфлікту. І готові годинами розповідати про чудеса, які створив для них святий Миколай.

У цьому році "Інтер" підготував особливий подарунок для телеглядачів. Кожен бажаючий міг передати святому Миколаю прохання про виконання заповітного бажання. За добу на вказану адресу їх прийшло близько тисячі! Кореспондент "Інтера" Марина Чанкова особисто віддала отримані листи настоятелю храму св. Миколи Чудотворця в італійському місті Барі, де зберігаються мощі великого святого, - протоієрею Андрію Бойцову. Священнослужитель зачитав всі прохання телеглядачів над мощами Чудотворця і особисто помолився про виконання кожною з них.
 
У свято Миколая Чудотворця ведучі телеканалу "Інтер" і популярні артисти самі ставали творцями чудес, подаючи приклад телеглядачам. У цей зимовий ранок в гості до Анастасії Даугуле і Роману Кадемін прийшли Олег Винник, Віталій Козловський, Андрій Доманський та Андрій Данилевич. Вони ділилися особистими історіями, розповідали про свої мрії, про чудеса в їх житті і про добрі справи. Так, Андрій Данилевич напередодні свята побував в пансіонаті ветеранів праці, де відвідав героя книги "Люди Перемоги", ветерана Великої Вітчизняної війни Григорія Степановича Чернишова. Для фронтовика, який є шанувальником ток-шоу "Стосується кожного", пише листа до редакції програми і навіть мріє потрапити в студію на зйомки, візит телеведучого став справжнім дивом.
 
Ще один несподіваний подарунок чекав жителів Будинку ветеранів сцени: до них зі спектаклем приїхали молоді актори Театральної майстерні Миколи Рушковського. А маленькі пацієнти клініки ОХМАТДИТ самі взяли участь у постановці Різдвяного вертепу в Новому драматичному театрі на Печерську. Діти вперше за довгі місяці покинули лікарняні палати, забули про крапельниці і дієти, і повірили в чудо. Особливо після того, як в фіналі вистави до них з мішком подарунків і в шапці Діда Мороза вийшов Андрій Доманський.
 
Звичайно ж, не обійшлося в цей день без подарунків від зірок. Кожен з гостей марафону надав свої лоти на благодійний онлайн-аукціон телеканалу "Інтер". "Містер щастя" Олег Винник вирішив поділитися з телеглядачами своєю удачею. Шанувальники артиста вірять, що будь-який талісман з його підписом автоматично стає чарівним. Тому Анастасія Даугуле і Роман Кадемін попросили артиста поставити підпис на сувенірі - підкові "на щастя". Тепер цей лот заряджений подвійний удачею! Тож не дивно, що відразу після ефіру по цьому лоту були зроблені перші ставки.
Під час марафону Олег Винник сказав, що вірить тільки в ті чудеса, які люди створюють своїми руками. "Те добре, що ми робимо один для одного з великою віддачею і любов'ю, ось це - чудо, - каже співак. - Вміти любити - теж диво. Сьогодні ж навколо нас дуже мало любові. Коли при всіх наших труднощах ти бачиш, що людина вміє любити і любить, - це, напевно, найбільше диво ".
Ще один гість ранкового марафону - Віталій Козловський - запропонував лот "два в одному": сорочку з двох половинок з кліпу на пісню "Моє море" і диск з автографом.

З ще одного сюжету глядачі дізналися про незвичайну благодійну ініціативу телеведучої Валерії Мікульської і команди проекту "Україна вражає" - виставці-екскурсії "Диво в об'єктіві". Вона пройшла напередодні Дня святого Миколая. У Київському будинку книги були представлені 18 фотополотен - роздрукованих на полотнах фотографій, які Валерія Микульська зробила під час поїздок по Україні. Дев'ять робіт були викуплені прямо під час виставки. Решта фотокартини Валерії можна побачити і придбати на сайті аукціону.
 
Естафета добрих справ, яку ведучі телеканалу запустили в ранковому ефірі, тут же почала працювати. На сайт deti.inter.ua вже в першу годину ефіру надійшли десятки заявок на покупку лотів. Особливою популярністю користувалися книги: "Етикет для малюків", фотоальбом "Люди Перемоги", два томи кулінарної енциклопедії - "Готуємо разом" і "Готуємо разом. Кращі страви країни". Практично відразу в добрі руки пішов смачний лот - шоколадний диво-будиночок, який напередодні свята своїми руками зробили телеведучі Андрій Доманський, Андрій Данилевич і учасниця проекту "Крутіше всіх" Фрося Мельник. Відразу ж почалася боротьба і за боксерські рукавички з автографом від українського боксера Дениса Берінчика. У той же день був викуплений другий лот від боксера - статуетка олімпійського ведмедика з особистої колекції Дениса.
 
Кожна ставка, кожна покупка або благодійний внесок на рахунок фонду "Інтер - дітям" - це ще один маленький крок до великої мети. Напередодні свята на адресу благодійного фонта "Інтер - дітям" надійшов лист від пенсіонерки Ганни Щогли з Дніпропетровської області. У звичайному конверті вона прислала свій благодійний внесок - скільки могла, 6 гривень. З кожним роком стає все більше людей, які жертвують на покупку устаткування для дітей невеликі суми, але від цього їх вклад не менш значущий і важливий.
 
Телеканал "Інтер" та фонд "Інтер - дітям" вже четвертий рік поспіль збирають кошти на життєво важливе обладнання для дитячих лікарень. За попередні роки куплені три дорогих медичних апарату для Інституту педіатрії, акушерства і гінекології НАМН України (ПАГ). Вони, за словами лікарів, які не простоюють ні хвилини і щодня рятують дитячі життя.

Цього року нова велика мета - покупка апарату інтенсивної вентиляції легенів для Центру дитячої токсикології Охматдиту. Ця лікарня - остання надія на чудо для самих "важких" маленьких пацієнтів з нирковою недостатністю і тяжкими отруєннями. Дітей сюди привозять з усіх куточків України, і кожна мама сподівається, що її малюка обов'язково врятують. Найстрашніше, коли диво стає неможливим через відсутність необхідного обладнання.

Вартість апарату інтенсивної вентиляції легенів для ОХМАТДИТу - 710 тисяч гривень. На сьогодні спільними зусиллями вже зібрана 501 тисяча грн.
 
"Телебачення дарує людям почуття причетності. І сьогодні, в День святого Миколая - Великого Чудотворця, ми даємо людям можливість бути причетними до чуда, відчути його і самим бути чудотворцями в чомусь, - говорить Антон Нікітін, головний редактор телеканалу" Інтер ". - Сьогодні багато зірок, провідні, прості люди допомагають зібрати гроші на медичне обладнання. Вони дарують людям частинку людського тепла, своєї душі. Завдяки нашим сюжетам, можливо, у когось виникне бажання самому стати трішки краще, відкласти свої справи і зробити щось хороше для своїх близьких або навіть для незнайомих людей. І феномен телебачення полягає в тому, що в один момент один і той же бачать мільйони людей, і є такий загальний заряд, який призводить до загального результату. Я вірю, що у цього марафону буде неоціненний ефект: ми не просто разом зберемо гроші на життєво важливе обладнання для Центру дитячої токсикології Охматдиту, ми в чомусь змінимо світ на краще ".
 
Робити добро - легко! Взяти участь в зборі коштів на обладнання для маленьких пацієнтів Охматдиту може кожен. Для цього потрібно зайти на сайт deti.inter.ua, вибрати і купити будь-який вподобаний лот або зробити благодійний внесок. Не пропустіть можливість зробити добру справу - і воно повернеться вам сторицею!

Марафон "Чудо починається!" – https://www.youtube.com/watch?v=dJt3YGrAO_Y

 

Допомога

Благодійна організація «ІНТЕР»-Дітям» Філія АТ «Укрексімбанк» в м. Києві Рахунок (IBAN) UA533223130000026006000026416 МФО 322313 ЄДРПО 38062634