.
Витрачено на медичне обладнання - 6 707 582 грн.

Новини

Місто майстрів: учасники аукціону «Інтер - дітям» навчилися грати на барабанах і прикрашати святковий стіл

Місто майстрів: учасники аукціону «Інтер - дітям» навчилися грати на барабанах і прикрашати святковий стіл

2 травня 2018, 18:49

Ви давно мрієте освоїти ударну установку? Або ламаєте голову над тим, як створити святкову атмосферу будинку і зробити кожне сімейне застілля особливим? Навіщо довго роздумувати? Потрібно діяти! Так вирішили учасники благодійного онлайн-аукціону «Інтер - дітям» і купили майстер-класи авторитетних професіоналів країни.

Ці та інші лоти доступні всім бажаючим на сайті deti.inter.ua. Беручи участь в аукціоні, ви не тільки отримуєте незабутні емоції та унікальні знання, а й одночасно допомагаєте дітям рости здоровими. Всі кошти, що надходять на рахунок благодійного фонду «Інтер - дітям», підуть на покупку медобладнання для дитячого відділення Центру мікрохірургії ока. Приєднуйтесь! Робити добро легко, приємно і пізнавально!

Під бій барабана

Цей барабанщик змусить підтанцьовувати будь-якого! В цьому особисто переконалася композитор і поет Тетяна Белогурова з Нової Каледонії. Дівчина - постійна учасниця аукціону «Інтер - дітям». На сайті deti.inter.ua Тетяна придбала вже 9 лотів. Серед них - світшоти від Світлани Лободи, фотокартина від провідних «Орла і решки», участь в шоу «Велика п'ятниця» на радіо «П'ятниця» і фотосесія від професійного фотографа «Інтера». Цього разу вона обрала персональний майстер-клас гри на барабані відомого українського музиканта Валерія Коваленко, який працює в колективі Наталії Могилевської.

Якось в програмі  "Крутіше всіх" я побачила, як легко 8-річна дівчинка вистукує ритми - і самій захотілося, нарешті, здійснити свою маленьку мрію, - розповідає Тетяна. - Свою дочку в дитинстві я водила на уроки гри на барабані, а сама спостерігала за нею і думала: барабани - це круто. Коли побачила на сайті лот Валерія, вирішила спробувати ».

І не пошкодувала: буквально за кілька годин Тетяна опанувала основами гри на інструменті. Ударник розповів, як став барабанщиком і скільки часу необхідно приділяти репетицій, щоб домогтися гарних результатів. Показав, як правильно тримати в руках барабанні палички, поділився деякими прийомами гри і професійними секретами.

"Грати на ударних інструментах може кожен, - вважає Валерій Коваленко. - У Тані хороший слух і відмінна пам'ять, вона схоплює на льоту. Все інше досягається в процесі занять. Я почав грати на барабанах з 4-х років і продовжую вчитися до сих пір".

За словами ударника, головне - зловити грув. Так музиканти називають стан, коли від гри на якомусь інструменті хочеться танцювати. Коли твій ритм «чіпляє» і змушує рухатися. Це і відчула на собі Тетяна під час майстер-класу.

«Враження приголомшливі, я відкрила для себе багато нового і несподіваного, - поділилася Тетяна.- Починаєш грати на барабанах і розумієш: душа співає. Я рада, що знову взяла участь в аукціоні «Інтер - дітям».

Свято в стилі «Брокант»

Трьом киянкам - Ванді Вольской, Тетяні і Каті Серпіоновим - відомий дизайнер-декоратор, дизайнер реаліті-шоу "Час будувати" і співвласниця мережі магазинів декору Світлана Сабрі підготувала дуже теплу і затишну зустріч. Під час реалізації лота «Майстер-клас із сервірування і декорування столу в стилі "Брокант" учасниці аукціону "Інтер - дітям" потрапили в захоплюючий світ творчості та декору.

"Ми просто хотіли допомогти дітям, - розповідає Тетяна. - Раніше ми вже брали участь в благодійному аукціоні "Інтер - дітям", і нам дуже сподобалося. Ще б! Отримати диск з автографом особисто з рук Віри Брежнєвої! І в цей раз сумнівів не було. Такий майстер-клас - це щось унікальне. У нас вдома багато красивого посуду, який просто лежить, а ми не знаємо, як його використовувати".

На майстер-класі Світлана Сабрі розповіла про основи сервірування столу, про те, чим французька сервіровка відрізняється від американської та англійської, як за допомогою звичайних речей можна прикрасити інтер'єр і чим здивувати гостей.

Досвідчений дизайнер впевнена: кожна зустріч сім'ї за столом повинна перетворюватися в свято, незалежно від наявності приводу. І для цього не потрібно великих витрат. Можна зробити особливим будь-який сімейний обід або вечерю за допомогою стилю "Брокант". Він дозволяє ставити на стіл прилади з різних наборів. У перекладі з французької brocante - барахолка (блошиний ринок). Цей стиль в сервіровці столу часто використовують французи. На столі легко знаходиться місце улюбленим і дорогим серцю предметів: тарілкам, кришталевим келихам, цукерниці, подарованим нашими бабусями. Також "Брокант" прийде на поміч, коли для сервірування столу на 10-12 людина не вистачає однаковою посуду.

"Це найемоційніший стиль сервірування, - пояснює Світлана. - Він не обмежений строгими правилами і дозволяє міксувати посуд, фраже, текстиль і келихи, зібрані по всьому будинку.

Але є певні секрети, які варто знати". За словами дизайнера, щоб створити гармонійний ансамбль на столі, потрібно:

  1. Об'єднати предмети сервіровки спільною рисою: на столі повинні бути однакової структури, розміру або кольору тарілки або сети, парні келихи або однакові серветки.
  2. Використовувати складний, багатошаровий текстиль: скатертину і шлейфи, скатертину і сети, сети і серветки.
  3. Виставляти на стіл велику кількість дрібних деталей: підставки під ножі, дрібні маслянки, індивідуальні блюдця, роздаткові ложки і т.д.
  4. Букети з сезонних, місцевих квітів ставити в нестандартну посуд: глечик, супницю, піалу, молочник, великий стакан.
  5. Сервірувати стіл не менше ніж на 4-6 чоловік. У цьому випадку легше показати різноманітність кольору, посуду і фактури.

Кілька годин майстер-класу пролетіли непомітно, а головне - з користю. Під керівництвом Світлани Сабрі учасники зустрічі спробували кілька варіантів сервірування столу. Щоб закріпити матеріал, дизайнер запропонувала гостям накрити стіл за допомогою посуду, який вони принесли з дому. Гості зізналися: вийшло дуже незвичайне поєднання предметів - як за стилем, так і за кольором. Але таке затишне, що відразу захотілося повторити у себе вдома.

"Сьогодні було цікаво, пізнавально і зворушливо, - поділилася враженнями Ванда Вікторівна. - Зустріч зі Світланою Сабрі мені подарували дочки: вони знають про моє захоплення декором. Дуже приємно, що це не просто унікальний майстер-клас, а й можливість допомогти дітям. Нехай одужують. Дасть Бог, колись вони теж будуть вдома накривати стіл для своєї родини і приходити на такі благодійні майстер-класи".

Сюжет про майстер-класі по сервіровці і декорування столу в стилі "Брокант" - в програмі «Ранок з Інтером» - https://youtu.be/bx_YQrxBDts

А Світлана Сабрі тут же презентувала ще один благодійний лот "Ревізія шаф посуду", який вже можна купити на онлайн-аукціоні "Інтер - дітям". Кожен день на сайті deti.inter.uaпоявляются нові унікальні зіркові лоти. Серед них - персональна тренування з олімпійським призером Жаном Беленюк, сувенір від Монсеррат Кабальє з автографом, можливість зіграти в одному матчі з Андрієм Шевченком, Владом Ващуком, Сергієм Ребровим і іншими «Легендами футболу»  і багато іншого. 
На зібрані на онлайн-аукціоні "Інтер - дітям" кошти будуть придбані два пневмотонометри для дитячого відділення Центру мікрохірургії ока. Це обладнання вимірює внутрішньоочний тиск і допомагає зберегти зір маленьким пацієнтам. Приєднуйтесь - нехай якомога більше дітей побачать наш великий світ!

Допомога

Благодійна організація «ІНТЕР»-Дітям» Філія АТ «Укрексімбанк» в м. Києві Рахунок (IBAN) UA533223130000026006000026416 МФО 322313 ЄДРПО 38062634