.
Витрачено на медичне обладнання - 6 707 582 грн.

Новини

"Легенди футболу" зіграли на одному полі з учасниками аукціону "Інтер - дітям"

22 травня 2018, 11:23

20 травня в Києві відбувся найзоряніший благодійний футбольний матч 2018 року. Емоції вболівальників зашкалювали! Адже вперше в такому складі на одному полі зібралися легенди футболу: Андрій Шевченко, Сергій Ребров, Андрій Воронін, Влад Ващук, Даріо Срна, Віталій Рева, Володимир Єзерський, Сергій Нагорняк! Вони зіграли з телеведучими "Інтера" і учасниками аукціону "Інтер - дітям". Тренерами команд також стали легендарні футболісти - Анатолій Дем'яненко та Олег Протасов.
 
У цей день легенди футболу з'їхалися з різних міст і навіть країн заради доброї справи: допомогти благодійному фонду "Інтер - дітям" зібрати кошти на обладнання, яке дозволяє діагностувати вроджені патології ока, наприклад, таке захворювання, як глаукома. Зовсім скоро обладнання буде доставлено в дитяче відділення Центру мікрохірургії ока.
 
Ідея провести благодійний матч народилася два місяці тому в студії соціального ток-шоу "Стосується кожного". Відомий футболіст Владислав Ващук тоді брав участь в програмі, присвяченій благодійному аукціону "Інтер - дітям". Він почув історії маленьких пацієнтів Центру мікрохірургії ока, яким потрібна допомога і запропонував провести благодійний матч, а всі зібрані кошти передати фонду "Інтер - дітям" на покупку двох пневмотонометрія - обладнання, яке допоможе врятувати тисячі дітей від сліпоти.
 
Щоб допомогти фонду "Інтер - дітям", зірки змінили свої плани.
 
"Я повинен був летіти сьогодні в Мілан, щоб готуватися до іншого матчу, але полечу завтра. Там поставилися з розумінням. Мені дуже приємно сьогодні грати на одному полі з моїми партнерами і близькими друзями. А головне - принести задоволення вболівальникам і допомогти добрій справі" , - розповів Андрій Шевченко.
 
На поле з "Легендами футболу" також вийшли прості вболівальники - учасники аукціону "Інтер - дітям", які викупили лот на сайті deti.inter.ua: Євген Черняк з Києва, Андрій Внуков з Одеси, Олександр Терещенко та Андрій Черкасов з Харкова, а ще сімейний підряд - Федоров Олександр і Шкуратов Микита.
 
Цікаво, що в цьому матчі взяли участь відразу два Ващука. Однофамілець зірки футболу, киянин Володимир Ващук, мріяв познайомитися з іменитим тезкою: "Це просто було моєю мрією, і мені до кінця ще не віриться, що через пару хвилин я буду грати з Ващуком, Шевченко, Ребровим".
 
У благодійному матчі було кілька особливих учасників. Олександр Березан виявився в складних життєвих обставинах, потрапив в реабілітаційний центр, але навіть там створив футбольну команду. Подарований йому друзями сертифікат на участь у цій події він берег як зіницю ока, на ніч ховав під подушку.
 
"Для мене бути тут - просто чудо, яке дає віру в те, що не все втрачено і мрії збуваються. Я вболівав за цих футболістів і не можу повірити, що вийду з ними на одне поле і зможу потиснути їм руку", - сказав він перед матчем.
 
Ще один лот в якості подарунка піднесли юному даруванню - учаснику першого сезону дитячого талант-шоу "Крутіше всіх" Олексію Карася з Харкова. Цьому хлопцю всього 11 років, але він розбирається в футболі не гірше професіоналів. Цей лот Олексію подарували два постійних глядача талант-шоу на "Інтері". Лот на участь в грі також в подарунок від одного із співробітників телеканалу отримав Віталій Кириченко з Києва - батько п'ятьох дітей. Звичайно ж, все сімейство дружно підтримувала тата на трибунах. Такий же зворушливий подарунок отримав ще один учасник матчу - Євген Романчук - від дочки Катерини.
 
Для того щоб сили команд були рівні, тренери розподілили професійних і непрофесійних гравців по командам. В обох були і любителі, і професіонали.
 
Капітани команд - Владислав Ващук і Андрій Данилевич - розіграли м'яч, і гра почалася! Перший гол забила команда "Інтера", та й перший тайм закінчився з рахунком 4: 3 на їхню користь. У другому - рахунок зрівнявся і в результаті матч завершився з рахунком 10:10.
 
"10:10 - дуже правильний рахунок, - каже телеведучий Андрій Данилевич. - Всі грали на повну силу, ніхто нікому не піддавався, а значить, дійсно перемогла дружба. Разом робимо дуже добру справу. Дякую футболістам за те, що підтримали цю благодійну ініціативу , приїхали сьогодні. Хороший свято спорту вийшов. Добре, що ми дали величезний пас всієї нашої аудиторії: потрібно займатися спортом, потрібно допомагати людям. Це те, що дійсно стосується кожного ".
 
Для професіоналів важливим було не просто участь в матчі. Головне - класна гра і емоції глядачів.
 
"В першу чергу, ми хотіли принести людям радість, - каже Андрій Воронін. - І, я думаю, вболівальники задоволені - була цікава гра і двадцять голів! Кожен хотів виграти, але в кінцевому підсумку нічия в таких іграх - це нормально. Перемогла дружба . Всі щасливі! Будемо чекати нових зустрічей, нових ігор ".

 

На поле все було по-справжньому. Андрій Данилевич навіть відчув на собі, наскільки сильний у Андрія Шевченка удар головою. Цей удар буквально збив його з ніг, але капітан команди "Інтера" тут же піднявся і продовжив гру. А Роман Кадемін, який стояв на воротах команди "Легенди футболу", заробив розтягнення зв'язок. Але і він не сумує: "Через три дні зйомки, у мене є ще час на відновлення. Я намагався грати самовіддано, але, з іншого боку, я на воротах ніколи не стояв. Мене буквально розстрілювали з двох метрів, такі удари навіть професійний воротар не завжди відіб'є. Мені здавалося, що футболісти грали, як у фіналі Чемпіонату світу! "
 
Дуже важливо - і це відзначили і ті, хто був на полі, і ті, хто сидів на трибунах, - що на цьому матчі була дуже дружня і тепла атмосфера. Багатодітний тато Віталій Кириченко поділився відчуттями: "Це було здорово, як легко відомі футболісти приймають тебе в команду. Немає ніякої зірковості, вони дуже позитивні! Тренер Протасов - великий молодець. У мене коліна тряслися, коли я на поле виходив. А він каже: «Спокійно! Ви сюди прийшли задоволення отримати! Припиняйте нервувати!"
 
"Матч" Легенди футболу "- це свято спорту, свято благочинності, дружби, спільної участі у благій справі, яке, без сумніву, принесе користь дітям, - каже головний редактор телеканалу" Інтер "Антон Нікітін, який теж викупив лот і брав участь в матчі. - Сьогодні не було гри в піддавки. Я зробив висновок, що футболісти самі скучили за грою. Шевченко, Ребров, Воронін, інші зірки грали з таким завзяттям ... Матч відбувся. Благодійна ініціатива мала успіх. І є потреба в таких заходах . Не тільки великий футбол потрібен уболівальникам. Але і матчі, в які залучені найрізноманітніші люди, які можуть доторкнутися до великого спорту. Добре, що "Інтер" виходить за рамки ефіру. З марафоном благодійним на День святого Миколая, з нашими постійними акціями та такими заходами, як цей футбольний матч. Ми будемо продовжувати. Ми обов'язково придумаємо щось грандіозне, нове. А подібні матчі, я думаю, стануть доброю традицією. Зараз глядачі побачили, що відбувалося на полі. І наступного разу буде набагато більше бажаючих взяти участь в благодійному матчі ".
 
Матч завершився, однак будь-який бажаючий може приєднатися до команди людей, які допомагають дітям перемогти хворобу. На нашому сайті постійно з'являються нові унікальні лоти. Вже сьогодні ви можете стати щасливим володарем футбольного м'яча або футболки з автографами "Легенд футболу", винтажной пластинки з автографом Томаса Андерса, сувенір від Монсеррат Кабальє, театральної маски з кліпу Володимира Гришка, боксерських рукавичок з автографом Василя Ломаченка і фотографій з автографом Олександра Усика ...
 
Вибирайте унікальний подарунок собі або близькій людині і допомагайте дітям рости здоровими!

Допомога

Благодійна організація «ІНТЕР»-Дітям» Філія АТ «Укрексімбанк» в м. Києві Рахунок (IBAN) UA533223130000026006000026416 МФО 322313 ЄДРПО 38062634