.
Витрачено на медичне обладнання - 6 707 582 грн.

Новини

Зірки і телеглядачі «Інтера» разом допомагають дітям

5 червня 2018, 11:38

1 червня в студії ток-шоу «Стосується кожного» зібралися відомі спортсмени, артисти і телеведучі, а також телеглядачі, які брали участь в благодійному аукціоні і допомагали збирати необхідну суму на покупку медичного обладнання. Всіх цих людей об'єднало бажання творити добро. В цей день в ефірі програми під назвою «Інтер - дітям. Нова мета» прозвучала радісна новина: завдання, яке ставив перед собою благодійний фонд, виконана! Один пневмотонометрія вручили лікарям Центру прямо в студії ток-шоу «Стосується кожного». Другий буде переданий в лікарню вже в найближчі дні. На кожному з цих апаратів лікарі можуть проводити до 200 обстежень в день, а це значить, що тисячам дітей зможуть швидко, якісно і безболісно поставити правильний діагноз, вчасно призначити лікування і тим самим не дати малятам осліпнути.

«У нас працюють прекрасні фахівці, але, на жаль, сучасної техніки не вистачає, - розповідає завідуюча дитячим відділенням Центру мікрохірургії ока Тетяна Окуневич. - Ці апарати дуже допоможуть нам у нашій роботі. Велике спасибі телеканалу «Інтер», всім, хто взяв участь в благодійному аукціоні, хто надав свої лоти і хто ці лоти викуповував».

Кошти на придбання медичного обладнання для дитячого відділення Центру мікрохірургії ока були зібрані за рекордно короткий термін. Це вдалося зробити завдяки чуйності і доброму серцю тисяч людей - зірок і звичайних телеглядачів.

«Ми даруємо дітям можливість бути здоровими, - каже головний редактор телеканалу «Інтер» Антон Нікітін. - Даруємо лікарям можливість працювати з необхідним медичним обладнанням. Телебачення має колосальний ресурс. Ми змогли зробити з цього благодійного аукціону подія. Люди допомагають один одному за допомогою «Інтера». Приходять і віддають. Тому що знають: кожна копійка буде витрачена на добру справу. При цьому часто допомагають небагаті люди. Анна Щогла з Дніпропетровської області надіслала в звичайному поштовому конверті 4 гривні, а потім - п'ять. Ця жінка допомагає, чим може. Це дуже дорогі гроші для нас. І ми їй вдячні, як і всім людям, які небайдужі до дитячої біди».

Благодійна ініціатива телеканалу «Інтер» вже стала міжнародною. Надавати лоти на аукціон і боротися за них все частіше стали не тільки українці, а й громадяни інших країн, які живуть на різних континентах. На зв'язок зі студією вийшла Оксана Боуден з США. «Я дізналася про благодійний аукціон «Інтер - дітям» з програми «Стосується кожного» під назвою «Лоти життя. Рятівний вдих», - розповіла вона. - Нещодавно я стала мамою, і для мене дуже зворушлива тема допомоги дітям». Оксана купила відразу два лоти і подарувала їх своїм українським друзям. А ще завдяки аукціону зможе здійснити свою давню мрію: вона вже придбала лот «Політ на повітряній кулі» і незабаром збирається приїхати в Україну, щоб піднятися в небо і побачити красу своєї батьківщини з висоти пташиного польоту.

Аукціон «Інтер - дітям» дозволяє людям познайомитися зі своїми кумирами. Наприклад, учасниця аукціону Анастасія Шулежко, яка теж прийшла в студію «Стосується кожного» 1 червня, на сайті deti.inter.ua викупила лот від своєї улюбленої співачки Ірини Білик - головний убір, дизайн якого розробила сама артистка. Дівчина сфотографувалася в обновці і виставила фотографію в соцмережі. А вранці виявила, що це фото лайкнули сама Ірина Білик!

Багато знаменитостей не тільки пропонують свої лоти для аукціону «Інтер - дітям», а й організовують масштабні події, які об'єднують сотні людей навколо спільної мети - збору коштів на покупку життєво важливого обладнання для дитячих лікарень. У минулому році прем'єр Національної опери України і зірка світової балетної сцени Олександр Стоянов ініціював проведення благодійної вистави «Лускунчик», всі кошти від продажу квитків на який були перераховані в фонд «Інтер - дітям». А 20 травня в Києві пройшов благодійний матч «Легенди футболу», провести який запропонував відомий футболіст Влад Ващук. На одному полі з іменитими спортсменами - Андрієм Шевченком, Сергієм Ребровим, Андрієм Вороніним, Даріо Срною, Володимиром Єзерським, Віталієм Ревою - міг зіграти будь-який бажаючий, достатньо було викупити відповідний лот на сайті deti.inter.ua.

Один з тих, кому пощастило зіграти разом з «Легендами футболу», - Олександр Березан, пацієнт реабілітаційного центру для людей, що потрапили в складні життєві обставини. Сертифікат на участь в матчі йому подарували, щоб підтримати, незнайомі люди. Олександр давно захоплюється футболом, навіть створив свою команду в центрі. Для нього цей подарунок став неймовірним сюрпризом. Але перед матчем він боявся, що імениті футболісти будуть дистанціюватися від нього. І як же важливо було цій молодій людині відчути: він - в команді, він - разом з усіма.

Зустрічі з кумирами, участь в радісні події - те, що може не просто надихнути, а й допомогти створити маленьке диво. Адже добро завжди повертається до того, хто його робить. Іноді - в найнесподіваніший момент і самим неймовірним чином. Так сталося з ще одним учасником матчу з «Легендами футболу» - багатодітним батьком Віталієм Кириченко.

«Мене вразила історія Віталія Кириченка, - каже ведучий ток-шоу «Стосується кожного » Андрій Данилевич. - У нього п'ятеро дітей. У одного з синів, Єгора, - рідкісне захворювання: в свої 16 років він виглядає як 10-річний хлопчик. Єгор мріяв побачити батька на футбольному полі - і Віталій отримав такий лот в подарунок. Син приїхав повболівати за папу на наш матч. Щасливі були всі! Найдивовижніше - в студії програми ми дізналися, що останні аналізи, які Єгор здав вже після матчу, показали: ознак захворювання, яке у нього діагностували, немає! Дай Бог, щоб Єгор переміг свою хворобу, а позитивні емоції від матчу допомогли йому в цьому. Я дуже хочу, щоб сталося диво і ця дитина теж була здорова».

Ці історії - підтвердження того, що аукціон дає шанс зробити одразу кілька добрих справ. Не просто викупити лот і пожертвувати кошти на купівлю обладнання для дитячих лікарень. Але і мотивувати, надихнути людину, якій це дуже важливо і потрібно саме зараз. Та й просто допомогти здійснити чиюсь велику мрію.

Аукціон «Інтер - дітям» продовжує свою роботу, адже потреба дитячих лікарень в сучасному обладнанні, на жаль, дуже висока. Найяскравіші і знамениті зірки спорту, музики, телебачення, мистецтва все так само готові жертвувати своїм особистим часом і ділитися секретами майстерності з телеглядачами заради того, щоб наші діти були здорові.

Приєднуйтесь до цієї дивовижної команді і беріть участь в аукціоні разом з футболістом Владом Ващуком, чемпіоном світу Жаном Беленюк, телеведучими Андрієм Данилевичем, Анастасією Даугуле, Романом Кадемін, Андрієм Доманським та Андрієм Дромовим, альпіністської Тетяною Яловчак, боксерами Олександром Усиком, Василем Ломаченко, Романом Головащенко, музичними легендами Монсеррат Кабальє і Томасом Андерсом і багатьма іншими! Вибирайте свій лот на сайті deti.inter.ua і знайте: робити добро легко - разом ми можемо рятувати дитячі життя!

 

Допомога

Благодійна організація «ІНТЕР»-Дітям» Філія АТ «Укрексімбанк» в м. Києві Рахунок (IBAN) UA533223130000026006000026416 МФО 322313 ЄДРПО 38062634