.
Витрачено на медичне обладнання - 6 707 582 грн.

Новини

Учасники аукціону «Інтер - дітям» навчилися робити модні футболки

5 червня 2018, 17:40

Зробити дизайнерську річ своїми руками, оновити свій гардероб і завжди бути модним - досить легко. Потрібно лише докласти трохи праці і фантазії. В цьому особисто переконалися учасники благодійного онлайн-аукціону «Інтер - дітям», побувавши на майстер-класі з розпису одягу текстильними акриловими фарбами. Художниця Анна Могильова відкрила їм секрети популярного стилю hand-made і показала, як незвично і красиво можна розписати футболки.

 У майстер-класі з розпису тканини взяли участь 14-річний Антон Нікітін і сім'я Шепель в повному складі: голова сім'ї Станіслав і його дружина Анна привели на цей цікавий захід двох дочок - 7-річну Христину і 5-річну Настю.

 «Вперше я почув про онлайн-аукціоні «Інтер - дітям» в сюжеті ранкової програми - і відразу став його постійним учасником, так як в справах благодійності «Інтеру» я довіряю, - розповідає Станіслав Шепель. - У минулому році завдяки цьому аукціону ми з сім'єю вже побували на екскурсії по кіностудії Film.ua, а в цьому - придбали на сайті deti.inter.ua лот «Майстер-клас з розпису одягу та взуття». Обидві доньки займаються в Академії мистецтв, рукодільниці, творчі натури, тому з радістю підхопили мою ідею. З одного боку, вони дізнаються для себе щось нове, а з іншого - наша сім'я допоможе хворим діткам. Я хочу, щоб доньки з дитинства звикали творити добро. Якщо є можливість, потрібно допомагати тим, хто потрапив у біду».

 Прикраса футболок - відмінний спосіб самовираження за допомогою нанесення різних написів і малюнків спеціальними акриловими фарбами. «На ваших очах проста футболка перетворюється в оригінальну дизайнерську річ. Крім того, ви отримуєте нові знання і незабутні враження», - вважає Ганна Могильова.

 Ведуча майстер-класу відкрила гостям секрети і основні правила дизайнерської справи. Розповіла, як краще розписати футболку спеціальними фарбами. Кожен учасник заходу на час майстер-класу зміг відчути себе справжнім модним дизайнером: принт для своєї футболки придумував самостійно.

 Коли Анна Могильова запропонувала дітям варіанти малюнків, які можна перенести на тканину, дівчинки відразу вибрали милих котиків. Антон зупинив свій вибір на музичній тематиці: йому сподобався скрипковий ключ з написом.

Вибравши тему для розпису, учасники майстер-класу включили фантазію на повну. На футболках Христини і Насті навколо різнокольорових кішечок Райдуги і Трояндочки, як назвали своїх персонажів юні майстрині, розпускалися яскраві квіти на фантастичних галявинах в сліпучих променях сонця. А у Антона поруч зі скрипковим ключем з'явилися ноти, що летять у повітрі.

 «Діти розписували одяг так, як вони це бачать, в своєму індивідуальному стилі, - пояснює Анна. - Працювати з ними дуже цікаво: хлопці активно включилися в процес, додали несподівані фарби, не боялися експериментувати з кольорами і сміливо фантазували на тканині. Роботи Христини і Насті вийшли яскравими, свіжими, оригінальними. Антон теж придумав цікаву композицію: не обмежився одним скрипковим ключем, а створив довершений витвір».

 В результаті всі учасники заходу отримали незабутні емоції, цікавий досвід і, звичайно ж, модний дизайнерський футболку, яку зробили самі.

 Діти з радістю ділилися своїми враженнями. Коли робота була готова, 7-річна Христина на подив по-дорослому сказала: «Я розумію, що ми допомагаємо хворим дітям, і мені було дуже цікаво прикрашати футболки».

 Антон також зізнався, що йому сподобалося: «Я давно займалася образотворчим мистецтвом, малюю переважно пейзажі. А тепер навчився малювати на одязі. Майстер-клас був корисним: я придбав нові навички».

 «Ми всі отримали задоволення від зустрічі, - підбила підсумок Анна Могильова. - Але головне - ми допомагаємо дітям. Я дуже рада, що батьки з ранніх років привчають своїх дітей до добрих справ. За допомогою творчості це можна зробити легко, зрозуміло і доступно».

 На сайті deti.inter.ua є безліч цікавих і незвичайних лотів, які можна купити собі або в подарунок близькій людині. Серед них - сувенір  від Монсеррат Кабальє з автографом, діадема з особистої колекції прима-балерини Катерини Кухар, екскурсія  по Києву на авто від соліста групи «Авіатор» Ігор Воєвуцький, м'яч  з автографами Андрія Шевченка, Андрія Вороніна, Сергія Реброва та інших легенд футболу і багато іншого.

 Кожен, хто викуповує лот, вносить особистий внесок у велику добру справу: допомагає врятувати життя або зберегти здоров'я дітям. Всі кошти, що надходять на рахунок благодійного фонду «Інтер - дітям», йдуть на покупку життєво важливого медичного обладнання для дитячих лікарень. Приєднуйтесь!

Допомога

Благодійна організація «ІНТЕР»-Дітям» Філія АТ «Укрексімбанк» в м. Києві Рахунок (IBAN) UA533223130000026006000026416 МФО 322313 ЄДРПО 38062634