.
Витрачено на медичне обладнання - 6 707 582 грн.

Новини

Учасник аукціону «Інтер - дітям» знявся в програмі «Речдок» і побував в минулому

Учасник аукціону «Інтер - дітям» знявся в програмі «Речдок» і побував в минулому

2 серпня 2018, 11:26

Кожен випуск проекту «Речдок» - це розслідування заплутаних злочинів, які увійшли в історію криміналістики другої половини минулого століття. Днями учасник благодійного онлайн-аукціону «Інтер - дітям» не тільки побував на зйомках популярного проекту, але і став героєм однієї з детективних історій.

 Роман Пілюшін з Дніпра на сайті deti.inter.ua викупив лот «Присутність на зйомках і можливість зіграти роль в серії детективного циклу «Речдок». Кастинг-менеджери проекту запропонували йому невелику роль у випуску «Вщент». Злочин, про розслідування якого розповість цей випуск, відбулося в 1978 році в Дніпропетровську, звідки родом сам учасник аукціону.

 «Яка у мене буде роль, великого значення не мало, аби не «труп», - розповідає Роман. - Я давно хотів взяти участь у благодійній акції. Зайшов на сайт і побачив таку цікаву можливість - зсередини подивитися на знімальний процес, познайомитися з новими людьми».

 Зйомки проходили у лісі під Києвом. За сценарієм Роман грає свідка, який першим побачив палаючі дерева і викликав пожежників і ДАІ. Прибулі оперативники виявили згорілу дотла машину з останками чоловіка. За попередньою версією, автомобіль в результаті дорожньо-транспортної пригоди врізався в дерево і загорівся. Однак ні слідів гальмування, ні другого учасника ДТП виявлено не було. Зате недалеко від місця події співробітники міліції знайшли пакет з фрагментами кісток черепа - той самий речовий доказ, який допоможе розкрити злочин. Чи стала причиною смерті пожежа і як вона пов'язаний з убивством, належить встановити досвідченому слідчому.

 Роман брав участь в одній з перших сцен: після гасіння пожежі оперативники вивчають місце злочину. Перед зйомкою йому підібрали одяг і взуття, відповідні моді кінця 70-х.

 «Так як ми знімаємо реконструкцію і за сценарієм у нас 1978 рік, потрібно було одягнути актора в одяг того часу, - розповідає костюмер Алена Новосад. - Тому Роману підібрали брюки класичного крою з матовою поверхнею тканини і сорочку просторого крою, як тоді носили. Модну зачіску довелося заховати під кепкою, тому що таких стрижок в той час не було».

 В очікуванні свого виходу «в кадр» Роман встиг озирнутися на майданчику, познайомився з іншими акторами, поспостерігав за роботою режисера, гримера, піротехніків, операторів та інших членів знімальної групи, яких тільки в одній серії «Речдоку» - більше 30 чоловік. Студент Національного гірничого університету про професію актора не думає, але у вільний від навчання час захоплюється авторським кіно: «Подивитися, як працюють професіонали, і побувати на зйомках - дуже цікаво!»

 Щоб достовірно передати в кадрі все, що відбувалося, художники-постановники пропрацювали кожну знімальну локацію до дрібниць. Так, команді проекту довелося заздалегідь спалити машину, а потім привезти її на евакуаторі в ліс, щоб виключити можливість загоряння. На переднє сидіння авто посадили манекен, який «грав» роль обпаленої трупа. Все виглядало дуже правдоподібно.

 Ретельна підготовка. «Камера! Мотор!». Кілька дублів - і сцена готова. «Роман впорався зі своєю роллю чудово, - вважає режисер Олег Тишковець. - Він дуже старався і намагався відчути характер свого персонажа, прислухався до моїх рекомендацій. У «Речдоку» задіяно багато непрофесійних акторів, які хочуть бути ближче до професії. Наш проект художній, тому на майданчику дуже цікаво».

 Час вже наближався до півночі, коли прозвучало: «Знято! Дякую всім!» За словами учасника аукціону «Інтер - дітям», це був довгий, але дуже цікавий день. «Мені все сподобалося, але найбільше - робота режисера, - поділився враженнями Роман. - Я уявляв, що зйомки - це складний процес, але не думав, що до нього залучено так багато людей. Одкровенням стало пильну увагу режисера до всіх деталей. Це прекрасно, що, беручи участь у благодійному проекті, ти можеш отримати ще й такий цікавий досвід для себе».

 Випуск «Вщент» за участю Романа Пілюшіна можна буде побачити на «Інтері» в новому сезоні проекту «Речдок», який стартує в кінці серпня. Аукціон «Інтер - дітям» триває, і будь-який бажаючий зробити добрий вчинок може зайти на сайт deti.inter.ua і стати частиною нової захоплюючої історії пізнання найскладнішого злочину! Або - придбати інші лоти аукціону. Наприклад, cувенір від Монсеррат Кабальє з її автографом; лімітований вініл «Звучит» від MONATIK з автографом; присутність на зйомках кулінарного шоу «Готуємо разом»; м'яч з автографами Андрія Шевченка, Сергія Реброва, Андрія Вороніна, Влада Ващука та інших «Легенд футболу». Купуючи лот, ви робите відразу два добрих вчинка: купуєте унікальний подарунок для себе або близької людини і одночасно берете участь у великій і важливій добрій справі - у зборі коштів на ремонт і оснащення палати для трансплантації кісткового мозку для дитячого відділення Національного інституту раку.

Разом ми можемо рятувати дитячі життя!

 

Допомога

Благодійна організація «ІНТЕР»-Дітям» Філія АТ «Укрексімбанк» в м. Києві Рахунок (IBAN) UA533223130000026006000026416 МФО 322313 ЄДРПО 38062634