.
Витрачено на медичне обладнання - 6 707 582 грн.

Новини

Завдяки Олександру Стоянову для фонду «Інтер - дітям» зібрано 148 тисяч гривень

1 жовтня 2018, 15:00

Танцюрист, який підкорює найкращі світові сцени. А ще - допомагає рятувати дитячі життя. 29 вересня у Національній опері України з великим успіхом пройшов благодійний спектакль «Лускунчик», ініціатором якого виступив прем'єр Національної опери Олександр Стоянов. Заслужений артист України спільно з телеканалом «Інтер» передали благодійному фонду «Інтер - дітям» 148 тис. грн. Гроші підуть на ремонт та оснащення палати для трансплантації кісткового мозку у дитячому відділенні Національного інституту раку.

Проведення благодійної вистави стало для Олександра Стоянова доброю традицією: зірка світового балету другий рік поспіль ініціює постановку, аби допомогти хворим дітям.

«У минулому році, завдяки активності глядачів, які купували квитки на виставу, було зібрано 90 тисяч гривень, - каже Олександр Стоянов. - Вони були передані фонду «Інтер - дітям» і пішли на покупку апарату інтенсивної вентиляції легень для реанімації Центру дитячої токсикології «Охматдиту». У лютому цього року апарат доставили у цей медичний заклад. У той же день до нього підключили дитину. Якби апарат у цей день не доставили, дитина не змогла б дихати. Мені говорили, що тільки за 2017 рік через відділення реанімації пройшло більше 900 дітей. Цифра величезна. Рік тому я ініціював цю акцію і пообіцяв зробити такий благодійний спектакль щорічним».

Цього року Олександр знову вийшов на сцену Національної опери України, щоб виконати партію Лускунчика і допомогти фонду «Інтер - дітям» зібрати гроші на нову мету - ремонт і оснащення палати для трансплантації кісткового мозку для дитячого відділення Національного інституту раку.

«До вистави ми готувалися довго, усвідомлюючи всю відповідальність перед глядачами, - розповідає Олександр Стоянов. - Благодійність - дуже важлива тема, яка займає особливе місце у моїй душі і душі тих людей, які мені у цьому допомагають. Провідні артисти театру і глядачі, які сидять у залі, вклали частинку свого серця у благодійний проект «Інтера» і взяли участь у важливій і добрій справі».

У минулому році у благодійному спектаклі Олександр Стоянов танцював разом з дружиною - примою-балериною Катериною Кухар. А 29 вересня він вийшов на сцену з солісткою Національної опери України Юлією Кулик. «Я дуже рада брати участь у такому спектаклі, рада, що мій танець може реально врятувати чиєсь життя і здоров'я», - каже артистка.

У цей день був аншлаг. Всі присутні на виставі глядачі, дорослі і діти, занурилися у чарівну атмосферу казки. Для багатьох дітей відбулося перше знайомство з балетним мистецтвом.

«Спектакль прекрасний, мене переповнюють емоції, - каже глядачка Тетяна Болтик. - Сьогодні я вперше привела дітей до театру і хочу зазначити: це найкраще, що могло з нами статися».

«Завдяки таким виставам, як «Лускунчик», діти долучаються до мистецтва з ранніх років, - вважає ще один глядач Євген Артюхов, який прийшов на балет з сином. - Для мене балет є одним з витончених і потужних видів мистецтва, тому намагаюся не пропускати жодного спектаклю, особливо за участю Олександра Стоянова».

Організація постановки - дорогий і трудомісткий процес. У благодійній виставі «Лускунчик» було задіяно більше 200 чоловік: артисти, музиканти, режисери, звуко- і світлотехніки, костюмери, працівники сцени. Олександр Стоянов сподівається, що спільна добра справа допоможе одужати сотням дітей. І що всі вони під час наступної благодійної вистави обов'язково будуть у залі Національної опери України.

Вартість ремонту та оснащення палати для трансплантації кісткового мозку для дитячого відділення Національного інституту раку оцінюється в 1 млн гривень. Зараз спільними зусиллями зібрано 493 138 грн, у тому числі завдяки Олександру Стоянова, телеканалу «Інтер» і глядачам благодійної вистави «Лускунчик». Збір коштів триває. На сайті онлайн-аукціону «Інтер - дітям» щотижня з'являються нові лоти від відомих українців: телеведучих, співаків, спортсменів, художників, акторів. Серед них - тренування з боксером Денисом Берінчиком; вінілова платівка «Звучить» з автографом Монатіка, унікальні лоти від ведучих «Орла і решки»; рукавички з автографом воротаря збірної України Андрія Пятова; тренування з олімпійським призером Жаном Беленюком; футболка з автографом боксера Олександра Усика і багато іншого. Будь-яка небайдужа людина може зайти на сайт deti.inter.ua, вибрати потрібний лот і викупити його для себе або у якості подарунка близьким. Приєднуйтесь! Робити добро легко! Разом ми можемо рятувати дитячі життя!

Як пройшов благодійний спектакль «Лускунчик», дивіться у сюжеті програми «Ранок з Інтером» - https://www.youtube.com/watch?v=5wCDICSlcRU

Допомога

Благодійна організація «ІНТЕР»-Дітям» Філія АТ «Укрексімбанк» в м. Києві Рахунок (IBAN) UA533223130000026006000026416 МФО 322313 ЄДРПО 38062634