.
Витрачено на медичне обладнання - 6 707 582 грн.

Новини

«Чудо начинается»: в День святого Николая на «Интере» прошел благотворительный марафон

20 грудня 2018, 16:05

У День святого Миколая, 19 грудня, у прямому ефірі на «Інтері» пройшов традиційний святковий марафон «Чудо починається». Разом з ведучими Анастасією Даугулє і Романом Кадєміним глядачі поринули в атмосферу чарівництва, зимової казки і справжнього дива. З кожним роком до марафону і благодійних ініціатив телеканалу приєднується все більше небайдужих людей.

Спеціально для святкового марафону знімальна група «Інтера» підготувала репортажі з Туреччини, Італії та Палестини - тих місць, які назавжди переплелися з життям Миколая Чудотворця. Мільйони віруючих в усьому світі щодня приходять до храмів, ставлять свічки біля ікон святого Миколая, читають молитви - просять святого про диво. Так, паломники з усього світу приїжджають в італійське місто Барі, щоб прикластися до мощів святого, які зберігаються у храмі більше 930 років. А жителі палестинського міста Бейт-Джала готові годинами розповідати про дива, які створив для них святий Миколай.

У святковому ранковому марафоні ведучі телеканалу «Інтер», популярні артисти ы спортсмени теж стали творцями чудес, подаючи приклад телеглядачам. У гості до Анастасії Даугулэ і Романа Кадэміна прийшли учасниця дитячого талант-шоу «Круче все» Фрося Мельник, відомі музиканти Віталій Козловський та Олег Карамазов, народний артист України Володимир Гришко, дует «Анна-Марія». Напередодні свята група «Брати Карамазови» вирушила до виправної колонії у Кривому Розі, щоб провести благодійний концерт для ув'язнених. Музиканти вірять у добрі справи, а ще в те, що ніщо так добре не лікує душу, як музика. А Віталій Козловський перед Днем святого Миколая зустрівся з героїнею програми «Стосується кожного», 9-класницею Поліною Малоштан, яка у минулому році стала жертвою булінгу, але змогла подолати свої страхи, і зараз вона - популярний блогер. Віталій запросив дівчину до студіъ звукозапису, щоб заспівати з нею дуетом. Для Поліни, яка мріє про музичну кар'єру, візит співака став справжнім дивом.

У ці чарівні дні заповітні бажання збувалися у багатьох дітей і дорослих. Прем'єр Національної опери України Олександр Стоянов влаштував екскурсію театром для дівчини з інвалідністю. Відомий боксер Денис Берінчик познайомився з художником, який малює зубами через перенесене важке захворювання, і подарував йому відеокамеру, про яку чоловік давно мріяв. Олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики Олег Верняєв провів тренування для юних спортсменів. А ведучі Андрій Доманський та Андрій Данилевич разом з Фросею Мельник приготували казковий смачний сюрприз - спекли пряниковий будиночок.

З ще одного сюжету глядачі дізналися про свято, яке разом з телеканалом «Інтер» підготували до Дня святого Миколая групи «Анна-Марія» та «Авіатор» маленьким пацієнтам дитячого відділення Національного інституту раку. Для них артисти передали подарунки і частування, приготовані спеціально до цього дня у пекарні Києво-Печерської Лаври, виконали свої найпопулярніші хіти та улюблені пісні дитинства. «На свято святого Миколая і під Новий рік обов'язково потрібно загадувати бажання, і якщо дуже сильно вірити, то можна не сумніватися - всі вони збудуться», - впевнена Анна. У цей день малюки з важкими діагнозами змогли ненадовго забути про те, що їхнє життя - це медичні процедури і ліки, а навколо - лікарняні стіни та обладнання. У цей день вони на деякий час перестали бути пацієнтами і знову стали просто дітьми.

Звичайно ж, не обійшлося у цей день без подарунків від зіркових гостей ранкового марафону. Прямо у студії вони надали свої нові лоти на благодійний онлайн-аукціон телеканалу «Інтер». Так, Володимир Гришко передав диск з автографом і традиційний китайський наряд 18 століття ручної роботи для Свята драконів. «Той, хто придбає цей лот, збагатиться мудрістю шаолиньских ченців. Упевнений, костюм принесе щастя цієї людини, - сказав Володимир Гришко. - Дякую каналу «Інтер» за велику соціальну роботу фонду «Інтер - дітям». Нехай цей лот допоможе дітям бути здоровими».

Олег Карамазов передав відразу кілька ексклюзивних лотів від себе та своїх друзів рок-музикантів: футболку і платівку від груп «Брати Карамазови» і «ДДТ»; ексклюзивну книгу-альбом від групи «Чайф» з автографом Володимира Шахріна, подарункове видання вінілу «Не кваплячись» групи «Воскресенье» з автографом Олексія Романова. «За ці лоти варто поборотися на аукціоні. Вони прикрасять будь-яку колекцію шанувальників рок-музики», - впевнений Олег Карамазов.

На сайті deti.inter.ua можна придбати і інші унікальні лоти від зірок шоу-бізнесу, спорту та телебачення. Серед них - іменна футболка з автографом Олега Винника; дизайнерський плащ Таїсії Повалій; скрипка від всесвітньо відомого музиканта Деміена Ескобара; нова книга «Готуємо разом. Кухні народів світу» з іменним побажанням і автографом ведучих і багато інших.

Кожен лот, кожна покупка або благодійний внесок на рахунок фонду «Інтер - дітям» - це ще один маленький крок до великої і важливої ​​мети. Напередодні свята на адресу благодійного фонду «Інтер - дітям» надійшов лист від родини Бондаренко, пенсіонерів ыз Харкова. У звичайному конверті вони прислали свій благодійний внесок - 50 гривень. Ще один учасник аукціону, ветеран Великої Вітчизняної війни Олександр Малов, герой книги «Люди Перемоги. Наш полк», передав фонду 200 грн. З кожним роком стає все більше людей, які жертвують на покупку устаткування для дітей невеликі суми, але від цього їх вклад не менш значущий. Важливо, що спільними зусиллями ми дійсно можемо творити дива!

Телеканал «Інтер» і фонд «Інтер - дітям» вже п'ятий рік поспіль збирають кошти на життєво важливе обладнання для дитячих лікарень. Влітку 2018 року у студії «Стосується кожного» прозвучала нова велика мета благодійного онлайн-аукціону «Інтер - дітям»: ремонт та оснащення палати для трансплантації кісткового мозку для дитячого відділення Національного інституту раку. Це єдиний в Україні заклад, де проводять трансплантацію кісткового мозку дітям з пухлинами, а потребують її - сотні дітей. На даний момент вже виконано перший етап - капітальний ремонт палати з використанням спеціальних зносостійких матеріалів, що зберігають необхідний режим стерильності. І 19 грудня, на початок марафону «Чудо починається», на рахунку фонду «Інтер - дітям» було 400 тис. Грн. Ще стільки ж необхідно зібрати, щоб оснастити палату для трансплантації кісткового мозку необхідними меблями та обладнанням.

«Ми допомагаємо лікарям рятувати дитячі життя і розуміємо, що потрібно поспішати творити добро з гарячим серцем. Брати і робити це сьогодні, поки ми маємо можливість, - каже головний редактор телеканалу «Інтер» Антон Нікітін. - Чим швидше і активніше люди братимуть участь, тим швидше ми зможемо допомагати абсолютно конкретним дітям конкретних клінік. Зараз це дитяче відділення Національного інституту раку».

Давайте творити дива разом! Заходьте на сайт deti.inter.ua, вибирайте і купуйте будь-який вподобаний лот, робіть благодійний внесок. Адже від нас з вами залежить, як швидко ми зможемо купити нове обладнання для хворих дітей, які дуже цього потребують. «Чудо починається» з наших з вами думок, рішень і добрих вчинків!

Ще більше несподіваних сюрпризів, яскравих емоцій і добрих справ - у марафоні до Дня святого Миколая «Чудо починається». Повтор марафону вийде на «Інтері» в суботу, 22 грудня, о 6:00. А на офіційній YouTube-сторінці каналу його можна подивитися вже зараз: https://www.youtube.com/watch?v=-Mm5eW0Hlpg

Допомога

Благодійна організація «ІНТЕР»-Дітям» Філія АТ «Укрексімбанк» в м. Києві Рахунок (IBAN) UA533223130000026006000026416 МФО 322313 ЄДРПО 38062634