.
Витрачено на медичне обладнання - 6 707 582 грн.

Новини

Учасник аукціону «Інтер - дітям» став асистентом відомого хірурга

Учасник аукціону «Інтер - дітям» став асистентом відомого хірурга

6 лютого 2019, 14:00

Чим займаються пластичні хірурги, які секрети зберігаються за дверима операційної і де можна розвідати різні нюанси обраної професії? Про це нещодавно дізнався ще один учасник благодійного аукціону «Інтер - дітям», викупивши на сайті deti.inter.ua унікальний лот - «Стажування в Valikhnovski Surgery Institute під керівництвом Ростислава Валіхновського».

Студент 4 курсу медичного університету Андрій Павелій з Моршина дізнався про аукціон з новорічного ефіру ток-шоу «Стосується кожного» і вирішив взяти участь. Андрій продовжує лікарську династію. У його родині вже є керівник медичної лабораторії, терапевт і кардіолог, а сам він хоче стати хірургом. Але для цього недостатньо теоретичних знань, потрібен величезний практичний досвід. Про можливість пройти двотижневе стажування у клініці пластичної хірургії студент-медик міг тільки мріяти.

«Стажування в одній з найпрестижніших клінік країни - це унікальна пропозиція для студентів, - вважає Андрій. - Це можливість отримати досвід від провідного спеціаліста в області пластичної реконструктивної хірургії, побачити роботу інституту, побувати на різних операціях. А крім того, - це добра справа і шанс допомогти хворим дітям разом з лікарем Валіхновським і телеканалом «Інтер».

Андрій Павелій - вже другий студент-медик, який викупив такий лот. У клініці пластичної хірургії він приєднався до учасниці аукціону «Інтер - дітям» Марини Лісової і теж став асистентом хірурга. У дівчини стажування добігає кінця, а у Андрія попереду два тижні практики.

«Я у повному захваті! Дізналася багато нового, адже в університеті не викладають пластичну хірургію, - ділиться враженнями Марина Лісова. - У клініці працюють професіонали, щодня проходить кілька операцій - ринопластика, маммопластика, видалення рубців, гриж і багато іншого. Мені так шкода, що моє стажування закінчується!»

Ендопротезування молочних залоз і риносептопластика - перші дві операції, у яких взяв участь Андрій Павелій. Лікарі виправляли недоліки, Андрій і Марина - асистували Ростиславу Валіхновському.

«Враження неймовірні, мені дуже сподобалося, - розповідає Андрій. - Не чекав, що з першого дня встану до операційного столу. Думав, буде більше теорії, але відразу приступив до практики: подавав інструменти, стежив, як працюють колеги, щоб повторити у майбутньому. Все зрозуміло: під час операції Ростислав Любомирович направляє і докладно розповідає хід дій. Для мене це безцінний досвід».

Заслужений лікар України Ростислав Валіхновський займається хірургією більше 25 років. За цей час він провів близько 10 тисяч операцій, більшість з них - в області реконструктивної хірургії. Незважаючи на щільний графік - 5-6 операцій в день, - відомий пластичний хірург встигає вчити студентів і сам постійно вчиться: зараз проходить курс кардіохірургії у професора Бориса Тодурова. А ще - постійно бере участь у благодійному онлайн-аукціоні «Інтер - дітям».

«Благодійність - нормальна поведінка будь-якої дорослої людини, це як дихання, - вважає Ростислав Валіхновський. - Кожен допомагає, чим може, будь-яким способом. Неважливо, пожертвував ти кілька гривень на добру справу, допоміг комусь на вулиці або провів складну операцію. Така людська природа - допомагати ближньому, тому я підтримую благодійну ініціативу «Інтера».

Лот від лікаря Валіхновського наблизив Марину та Андрія до їх мрії - стати фахівцем в області пластичної хірургії. А благодійний аукціон «Інтер - дітям» до нашої спільної мети - зібрати кошти на оснащення палати для трансплантації кісткового мозку у дитячому відділенні Національного інституту раку. Завдяки спільним зусиллям вже зібрано 765 тис. гривень, але добро не має часових меж - аукціон триває! Приєднатися до благодійної ініціативи телеканалу «Інтер» може будь-хто. На сайті deti.inter.ua можна придбати десятки унікальних і ексклюзивних лотів від лікарів, телеведучих, зірок шоу-бізнесу та спорту. Серед них - стажування в Valikhnovski Surgery Institute під керівництвом Ростислава Валіхновського; олімпійське тренування з Лілією Подкопаєвою; боксерські рукавички з автографами Леннокса Льюїса, Евандера Холіфілда, Шона Портера, Василя Ломаченка і Олександра Усика; м'яч з автографами футболістів ФК «Шахтар»; іменна футболка з автографом Олега Винника; присутність на зйомках детективного циклу «Вещдок» і кулінарного шоу «Готуємо разом». Придбавши один з лотів, ви не тільки купуєте ексклюзивний подарунок для себе або близької людини, але і берете участь у великій і важливій справі. Робити добро легко - приєднуйтесь! Разом ми можемо рятувати дитячі життя!

Допомога

Благодійна організація «ІНТЕР»-Дітям» Філія АТ «Укрексімбанк» в м. Києві Рахунок (IBAN) UA533223130000026006000026416 МФО 322313 ЄДРПО 38062634