.
Витрачено на медичне обладнання - 6 707 582 грн.

Новини

ФОНД «ІНТЕР – ДІТЯМ» ПРИДБАВ ЖИТТЄВО ВАЖЛИВЕ ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ІНСТИТУТУ АМОСОВА

ФОНД «ІНТЕР – ДІТЯМ» ПРИДБАВ ЖИТТЄВО ВАЖЛИВЕ ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ІНСТИТУТУ АМОСОВА

12 липня 2022, 08:42

Телеканал «Інтер» та благодійний фонд «Інтер – дітям» не призупиняють свої благодійні ініціативи навіть в умовах війни. Завдяки підтримці глядачів, партнерів і друзів, онлайн-аукціон зібрав мільйон гривень на придбання портативного апарата УЗД для Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М. М. Амосова. Це новітнє обладнання вже передали в медичний заклад. Лікарі вже застосовують його у своїй роботі і наголошують: у воєнний час воно допоможе врятувати не одне життя.
Ультракомпактний УЗД-апарат вміщується в невеликий кейс і важить усього 800 грамів, чим і відрізняється від класичних громіздких ультразвукових систем.
«Цей апарат унікальний в тому плані, що він дуже мобільний, – говорить Сергій Сіромаха, головний лікар Інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова. – Є великі апарати, вони тяжкі, з ними не дуже легко впоратися, особливо в умовах реанімації. А цей апарат ми можемо взяти, як звичайний планшет, і обстежувати пацієнтів прямо в ліжку. Це мобільний, високоточний, ефективний апарат».
Перший пацієнт, якому провели діагностику на новому апараті, – 3-місячний Марк. Малюку зробили складну операцію – усували вроджену ваду серця. Часто в лікуванні рахунок іде на хвилини, і дуже важливо якнайшвидше поставити діагноз. Вирішальними для початку лікування є якість та швидкість ультразвукового дослідження. Надкомпактний апарат УЗД дозволяє лікарям швидко провести ультразвукове дослідження в будь-якому місці – його можна облаштовувати і біля ліжка хворого в палаті інтенсивної терапії, і в операційній. Лікарі підкреслюють: новий УЗД-апарат – універсальний. Він дозволяє проводити дослідження у дорослих та дітей із багатьма патологіями. І водночас рятувати поранених. Із ним можна виїжджати у віддаленні села, в гарячі точки, де працюють мобільні бригади лікарів.
«Зараз підвищилася потреба в мобільних апаратах. Адже пацієнти можуть перебувати в будь-яких умовах: під завалами, в підвалах. Із цим апаратом медик може дістатися будь-яких складних місць», – пояснює Олександра Мазур, завідувач відділення ультразвукової діагностики Інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова.
«За допомогою цього УЗД-апарата ми можемо швидко візуалізувати уламки або кулі в м'яких тканинах. І надавати допомогу пацієнту буквально в приймальному відділенні, – продовжує головний лікар Сергій Сіромаха. – Щиро дякую телеканалу «Інтер» та його глядачам за таку дуже дієву й своєчасну допомогу».
 Вже 9 років поспіль телеканал «Інтер» та благодійний фонд «Інтер – дітям» реалізують великі благодійні проекти – збирають гроші на придбання дороговартісного обладнання для дитячих лікарень. Куплені фондом апарати вже використовують лікарі ОХМАТДИТу, Інституту педіатрії, акушерства і гінекології, Центру мікрохірургії ока та інших лікарень. І все це завдяки небайдужим людям, які викуповували зіркові лоти на сайті аукціону deti.inter.ua, робили благодійні внески, оформляли невеликі регулярні пожертвування в рамках ініціативи «Одна гривня від кожного з нас – це багато. Разом ми можемо рятувати дитячі життя» чи перераховували 20 гривень в рамках акції «Відправ смс – збережи життя».
«Ми дуже вдячні кожному глядачеві, кожному українцю, хто повірив у благодійний проект телеканалу «Інтер», кожному, хто надіслав гроші для придбання цього надважливого апарата, – говорить ведуча телеканалу «Інтер» Анастасія Даугулє, яка особисто передавала портативний апарат УЗД лікарям Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова. – Знайте, що кожна ваша гривня стала благородною часткою в цьому мільйоні, за який ми придбали апарат УЗД для Інституту Амосова».
Навіть у надскладних умовах ми ще раз довели, що разом ми можемо допомагати лікарям рятувати життя.

Допомога

Благодійна організація «ІНТЕР»-Дітям» Філія АТ «Укрексімбанк» в м. Києві Рахунок (IBAN) UA533223130000026006000026416 МФО 322313 ЄДРПО 38062634