.
Витрачено на медичне обладнання - 6 707 582 грн.

Новини

МЕТА БЛАГОДІЙНОГО АУКЦІОНУ «ІНТЕР - ДІТЯМ» ДОСЯГНУТО, ХАЙ ЖИВЕ НОВА МЕТА!

19 грудня 2019, 12:52

Напередодні Дня святого Миколая в студії соціального ток-шоу «Стосується кожного» сталося диво. Півроку глядачі телеканалу «Інтер» з усього світу збирали кошти на благодійному аукціоні «Інтер - дітям». В результаті було придбано сучасний апарат УЗД для відділення реанімації та інтенсивної терапії новонароджених і недоношених дітей Інституту педіатрії, акушерства та гінекології (ІПАГ). У студії програми «Стосується кожного» ведучий Андрій Данилевич передав життєво важливе обладнання завідуючій відділенням ІПАГ Тетяні Знам'янській.

«Ми співпрацюємо з фондом «Інтер - дітям» вже п'ять років, - розповіла Тетяна Знаменська. - І мені здається, що з кожним роком цей проект набирає все більших обертів. Він надає величезну допомогу медичним закладам. Державні закупівлі не забезпечують нас повністю необхідним обладнанням. Цей апарат УЗД дозволяє в перші години після народження дитини або підтвердити діагноз, який ставили під час вагітності, або поставити новий діагноз. Від цього залежить все лікування. Нам як повітря було необхідно таке обладнання! Ми цього апарату чекали рік. І дуже раді, що тепер він з'явився у відділенні. Цей апарат УЗД допоможе врятувати багатьох малюків!»

Наш благодійний онлайн-аукціон стартував у грудні 2014 року як одноразова благодійна акція до Дня святого Миколая. З 2017 року аукціон - постійно діючий майданчик для добрих справ, що став уже міжнародним. І як тільки досягається поставлена ​​мета, відразу оголошується нова, адже потреба в життєво важливому обладнанні у дитячих лікарнях зберігається.

Цього ж вечора прямо в студії «Стосується кожного» головний редактор телеканалу «Інтер» Антон Нікітін оголосив нову мету благодійного аукціону: «Ми хочемо, щоб чудеса траплялися і далі, щоб вони не припинялися. І зараз ми починаємо збір коштів на новий апарат для гемодіалізу, який називається «штучна нирка». Його дуже чекають в Центрі дитячої токсикології «ОХМАТДИТу». Перед тим, як поставити нову мету, ми завжди консультуємося з лікарями і купуємо те обладнання, яке дійсно необхідно для порятунку дитячих життів. Є нова мета. Це означає, що знову найрізноманітніші люди, які живуть в різних містах і країнах, зможуть разом допомогти дітям. Наші лікарі - великі подвижники, талановиті люди, які не зрадили свою професію, які допомагають людям виживати, ставати здоровішими. Вони гідні того, щоб у них була можливість повноцінно працювати, використовуючи нове, якісне медичне обладнання. Мені складно сказати, якій кількості пацієнтів наші телеглядачі, зірки, які взяли участь в зборі цих коштів, допомогли. Це десятки тисяч дітей. Хтось завдяки цій допомозі вижив, хтось зберіг своє здоров'я і отримав шанс в майбутньому стати вченим, спортсменом або лікарем. Спасибі величезне всім учасникам аукціону! І низький уклін нашим небайдужим глядачам».

Нова мета аукціону «Інтер - дітям» - медична система MultiFiltrate, яку також називають «штучною ниркою», для Центру дитячої токсикології, інтенсивної та еферентної терапії «ОХМАТДИТу». Щорічно в цьому відділенні лікування проходять понад тисячу дітей з усієї України. Багато з них відносяться до груп важких і вкрай важких пацієнтів. Діти знаходяться на лікуванні у відділеннях Центру протягом усього року, а деякі - кілька років, тут минає їхнє дитинство. Медична система MultiFiltrate, на яку починається збір коштів, може виконувати 8 процедур, в тому числі - гемодіаліз. Цей апарат дозволить дітям з гострими отруєннями та інфекціями пережити найбільш критичний період, коли нирки не справляються з виведенням токсинів.

Апарат «штучна нирка» розрахований на пацієнтів, які знаходяться у важкому стані, дозволяє робити гемодіаліз дітям з малою вагою, серцевою недостатністю і нестабільними показниками кров'яного тиску.

Вже зараз будь-яка людина може стати чарівником для маленьких пацієнтів «ОХМАТДИТу». Для цього можна викупити один з лотів на нашому сайті або перерахувати будь-яку посильну суму на рахунок фонду «Інтер - дітям». У студії «Стосується кожного» ведучий Андрій Данилевич оголосив про старт ще однієї благодійної ініціативи - «Одна гривня від кожного з нас - це багато. Разом ми можемо рятувати дитячі життя». Багато хто з нас готовий робити добрі справи, але в щоденній суєті забуває про це. Нова ініціатива допоможе займатися благодійністю на постійній основі. Тепер кожен бажаючий може перераховувати від 1 гривні на день в скарбничку фонду. 1 гривня на день - це всього 30 гривень на місяць. Одна невипита чашка кави може комусь врятувати життя! Кожна гривня наближає момент, коли відділення інтенсивної терапії та гострих інтоксикацій «ОХМАТДИТу» отримає довгоочікуваний життєво важливий апарат для маленьких пацієнтів.

Про те, як проходить аукціон і збір коштів для спільної мети, телеканал «Інтер» продовжить розповідати в сюжетах «Ранку з Інтером», ефірах НТН і в студії ток-шоу «Стосується кожного». Робити добро легко - приєднуйтесь! Разом ми дійсно можемо рятувати дитячі життя!

Допомога

Благодійна організація «ІНТЕР»-Дітям» Філія АТ «Укрексімбанк» в м. Києві Рахунок (IBAN) UA533223130000026006000026416 МФО 322313 ЄДРПО 38062634