.
Витрачено на медичне обладнання - 6 707 582 грн.

Новини

Цікаві факти аукціону «Інтер - дітям»: подорож через півсвіту, колекція боксерських рукавичок і Олег Винник нарозхват

Цікаві факти аукціону «Інтер - дітям»: подорож через півсвіту, колекція боксерських рукавичок і Олег Винник нарозхват

23 лютого 2018, 12:14

Четвертий благодійний онлайн-аукціон «Інтер - дітям» виконав своє головне завдання: 21 лютого апарат інтенсивної вентиляції легенів доставлений у відділення реанімації Центру дитячої токсикології «Охматдиту». За дев'ять місяців спільними зусиллями було зібрано понад 700 тисяч гривень! І тепер за допомогою нового медичного обладнання медики будуть кожен день рятувати дитячі життя.

«Кожен раз, привозячи обладнання, ми бачимо дітей, підключених до складної апаратури, - розповідає ведучий телеканалу «Інтер» Роман Кадемін. - Це важко. Для мене, як для тата, стало відкриттям, що дуже багато малюків, які потрапляють в реанімацію Центру токсикології, труяться побутовою хімією. Всі ці яскраві красиві баночки знаходяться часто у відкритому доступі. І дитина, не розуміючи, що це таке, намагається спробувати побутову хімію на смак. Ми, батьки, проявляємо деяку безтурботність, результат якої - безсонні ночі лікарів, які рятують життя дитини. Якщо ми можемо хоч чимось допомогти - допомагати потрібно обов'язково. І те, що ми всі разом зібрали гроші на апарат інтенсивної вентиляції легенів і хоч чимось полегшили роботу медиків, - це здорово. Є така приказка: краса врятує світ. Я впевнений: світ врятує доброта».

Благодійний аукціон існує всі ці роки саме завдяки доброті і небайдужості тисяч людей в усьому світі. Ініціативу телеканалу «Інтер» вже четвертий рік активно підтримують українські та іноземні зірки - музиканти, спортсмени, телеведучі, актори, художники. За право викупити лоти борються їхні прихильники з України, Польщі, Канади, Росії та інших країн. Аукціон не просто набув міжнародного розмаху, він став подією для безлічі людей: у нього з'явилися постійні учасники, свої рекордсмени і навіть власні легенди. За дев'ять місяців з моменту оголошення мети 2017 року був викуплено 180 лотів!

Коли до співробітників телеканалу звернулися зірки світового балету, це стало для «інтерівців» несподіванкою. Вперше зірка такої величини, як прем'єр Національної опери України, не просто запропонувала свій лот, а й ініціювала благодійний спектакль «Лускунчик», а кошти від продажу квитків були до копійки перераховані на рахунок благодійного фонду «Інтер - дітям». Завдяки цій ініціативі про аукціон дізналося безліч людей не тільки в Україні, а й за її межами, адже за кожним кроком Олександра пильно стежать тисячі шанувальників з різних країн. Вистава з успіхом пройшла в жовтні 2017 року, головні партії у постановці виконали Олександр Стоянов та Катерина Кухар. Результат - найбільший одноразовий внесок на рахунок фонду - 90 тис. грн від Олександра Стоянова. «У майбутньому ми з Катею хотіли б зробити такі благодійні акції доброю традицією, проводити їх хоча б раз на рік, - каже артист. - Якщо ми дійсно можемо врятувати чиїсь життя, це треба робити. Для нас це буде найбільша радість ».

Благодійна ініціатива Олександра Стоянова надихнула на добру справу ще одну учасницю аукціону - молоду маму Шушанну,  яка викупила для своїх синів екскурсію в зоопарк щасливих звірів «XII місяців». Про аукціон телеканалу «Інтер» вона дізналася ... на балеті «Лебедине озеро», в якому головні партії виконували італійська прима Петра Конті і прем'єр Національної опери України Олександр Стоянов. Справа в тому, що перед спектаклем на сцену вийшли головний редактор телеканалу «Інтер» Антон Нікітін і ведуча «Ранку з Інтером» Анастасія Даугуле - подякувати Олександру за допомогу аукціону. «Того вечора я дізналася, що гроші підуть на купівлю обладнання, яке буде рятувати життя дітей в «Охматдиті», - розповідає Шушанна. - Я давно шукала можливість допомогти дітям, тому після вистави зайшла на інтернет-сторінку проекту і купила лот - екскурсію в зоопарк для своїх синів. А після вирішила купити ще один лот - екскурсію по київським муралам вже для нас з чоловіком. Робити добру справу завжди в радість!» А через кілька тижнів Шушанна знову повернулася на сайт deti.inter.ua, щоб купити ще одну екскурсію в зоопарк щасливих звірів «ХII місяців» - вже як подарунок хрещениці.

Неабияка боротьба розгорілася за лоти зірок світового боксу - рукавички і фотографії з автографами Володимира Кличка, Василя Ломаченко і Олександра Усика. Фанати з Америки, Польщі, Росії та України активно боролися за речі, до яких торкалися їхні кумири. Цікаво, що завдяки аукціону «Інтер - дітям» Ія Волікова з Херсону змогла зібрати цілу колекцію боксерських рукавичок для ... чоловіка! «Мій чоловік захоплюється боксом, - розповідає Ія. - Спочатку у нього були тільки автографи, а тепер є ще й рукавички з підписом Василя Ломаченка, Володимира Кличка і Дениса Берінчика. Для мене участь в аукціоні - це відмінна можливість поєднати приємне з корисним: і дітям допомогти, і чоловіка порадувати ексклюзивним подарунком».

Під час аукціону деякі унікальні позиції викуповувалися за лічені години. Найбільш «блискавичними» виявилися лоти Олега Винника. Наприклад, світшоти, в якому співак знімався в кліпі «Вовчиця», були викуплені за максимальною ціною - 25 тис. грн. через 40 хвилин після появи на сайті deti.inter.ua. Але і інші лоти Олега - костюми зі зйомок в кліпі «Ніно», футболка, фото з автографом і сувенір «Підкова» - миттєво знаходили своїх нових господарів. «Те добро, що ми робимо один для одного з великою віддачею і любов'ю, ось це - справжнє диво», - вважає співак.

Емоційний рекорд аукціону сукупно встановили добре відомі глядачам проекти та їх ведучі. Зйомки в детективному циклі «Речдок», присутність на зйомках програм «Готуємо разом» і «Жди меня. Україна», зіркові посиденьки на радіо «Пятница», фотосесії в студії «Ранку з Інтером», майстер-класи, екскурсії, затишні чаювання з телеведучими «Інтера»... Телеглядачі, які викупили ці лоти, зізнаються, що завдяки участі в аукціоні вони пережили унікальний досвід. На знімальному майданчику і під час зустрічі з телезірками їх настільки переповнювали емоції, що вони сміялися, плакали, обнімалися. «Побувавши в студії «Готуємо разом» я зрозуміла, наскільки це непроста і цікава робота - зйомки кулінарного шоу, - зізнається учасниця Галина Лебедєва. - Я була щаслива наживо поспілкуватися з ведучими, продегустувати приготовані в студії страви. Реальність перевершила мої найсміливіші очікування!» А завдяки участі в зйомках «Речдока», Вікторія Пузанкова з Миколаєва змогла здійснити свою мрію: на один день вона стала стюардесою. Саме про цю професію дівчина мріяла у дитинстві.

Щоб побувати на посиденьках на радіо «Пятница», постійна учасниця аукціону Тетяна Белогурова перетнула майже половину земної кулі! Нова Каледонія, де вона живе зараз, знаходиться на іншому краю світу, недалеко від Австралії. Але для добрих справ відстань - не перешкода. Так, допомогти зібрати гроші на обладнання для порятунку українських малюків з радістю погодилися соліст легендарної групи «Modern Talking» Томас Андерс, прима-балерина берлінської опери Яна Саленко, актор і постановник бойових сцен в Голлівуді Віктор Мігалчан. Останній готовий навіть спеціально прилетіти з Лос-Анджелеса, щоб провести майстер-клас з бойових мистецтв для того, хто викупить лот.

Особливою популярністю на аукціоні користувалися книги, їх купували найчастіше. Кулінарні збірники «Готуємо разом» і «Готуємо разом. Кращі страви країни» з автографами шеф-кухаря Андрія Дромова і ведучого Андрія Доманського викупили в кількості 32 екземплярів! «Етикет для малюків» Олени Лободи - 10. Фотоальбом «Люди Перемоги» - 7. Крім цього, перед Новим роком були розкуплені всі казки, збірки дитячої класики, навчальні комплекти англійською мовою. Відомо ж, книга - найкращий подарунок!

Найактивнішими учасниками аукціону в цьому році виявилися співробітники і ведучі телеканалу «Інтер», їхні родичі та друзі: вони придбали близько 80 лотів. Є і рекорди серед глядачів. Олександр Вітюк став володарем відразу шести лотів: боксерських рукавичок з автографом Володимира Кличка, акордеона Hansa з серіалу «Маестро», футболки ФК «Шахтар» з автографом Ярослава Ракицького, диска і футболки групи «Брати Гадюкіни», альбому з автографом Наталії Могилевської і сувенір з Янгона від Регіни Тодоренко. «Я неодноразово брав участь в аукціоні з двох причин: по-перше, тут можна знайти цікаві та ексклюзивні речі, а по-друге, сподобалася сама ідея, яка дозволяє не просто допомогти дітям, але і зробити це максимально прозоро, - говорить Олександр Вітюк. - Викуповуючи лоти, я був упевнений: мої гроші не зникнуть десь на шляху до мети, а дійдуть за призначенням».

Лікарі, батьки маленьких пацієнтів лікарні та вся команда аукціону вдячні кожному, хто допоміг зібрати потрібну суму і купити апарат інтенсивної вентиляції легенів. Спочатку необхідна для збору сума в 710 тисяч гривень здавалася величезною. Але з кожною гривнею, яка приходила на рахунок фонду, з кожним викупленим лотом зміцнювалася наша впевненість: ми це зробимо! Ми знову разом зробимо диво.

«Центр дитячої токсикології Охматдиту - це не просто дитяча лікарня, - каже ведуча програми «Ранок з Інтером» Анастасія Даугулє. - Кожен, хто сюди потрапляє, одразу відчуває: тут - надзвичайна концентрація болю, відчаю і, одночасно, - надії для дітей з найскладнішими захворюваннями з усієї України. Тут знаходяться діти на межі життя, і це - не просто ефектне словосполучення. Жоден лікар не знає, коли і скільки дітей може привезти сюди швидка і чи всім вистачить апаратів. Якщо дитина не зможе дихати, всі подальші зусилля лікарів - марні. Коли ми починали четвертий аукціон, ми не могли передбачити, наскільки активно будуть в ньому брати участь люди. Левова частка надходжень, на які було придбано апарат, була не від бізнесменів або суперзірок, а від простих, звичайних українців».

В цьому році, завдяки всім учасникам аукціону, наша задача була не просто виконана, а перевиконана! Після покупки апарату інтенсивної вентиляції легенів для реанімації Центру дитячої токсикології «Охматдиту» на рахунку фонду «Інтер - дітям» залишилося 186 610 грн. Ми ще раз говоримо «дякуємо» абсолютно всім і кожному учаснику аукціону, які жертвували свої гроші, час, ідеї, душевне тепло... І просимо: не зупиняйтеся! Наш аукціон триває. І наша нова мета - медичне обладнання для дитячого відділення Центру мікрохірургії ока. Нехай якомога більше малюків побачать наш великий і прекрасний світ!

 

Допомога

Благодійна організація «ІНТЕР»-Дітям» Філія АТ «Укрексімбанк» в м. Києві Рахунок (IBAN) UA533223130000026006000026416 МФО 322313 ЄДРПО 38062634