.
Витрачено на медичне обладнання - 6 707 582 грн.

Новини

Урок балету для майбутньої балерини від прем'єра Національної опери України Олександра Стоянова

28 березня 2018, 10:46

Постійний учасник аукціону - Роман Бузурний - купив в подарунок для дочки Каті лот "Майстер-клас від прем'єра Національної опери Олександра Стоянова". Тепер дівчина точно знає, що і в 16 років не пізно стати до балетного верстата. Але для цього потрібні велике бажання і постійні тренування.

"Мені багато хто говорив, що в 16 років - вже пізно, балетом потрібно займатися з дитинства, - розповіла Катя Бузурна. - Я раніше багато займалася в танцювальній студії, а після її закінчення хотіла розвиватися далі в цьому напрямку, але не розуміла, куди йти і як я зможу втілити свою мрію стати балериною".

На майстер-класі Олександр Стоянов показав дівчині основні балетні па і поділився професійними секретами.

"У балеті бувають випадки, коли обдаровані і талановиті люди, і обов'язково з великим бажанням і працьовитістю, починають займатися балетом з 15-17 років і домагаються дуже великих результатів, - підтримав Олександр учасницю аукціону. - Стають одними з кращих танцюристів, хореографів і навіть художніми керівниками балетних труп. Важливо грамотно підходити до навчання і багато займатися. Якщо зможеш повністю віддаватися цьому мистецтву, то потім будеш отримувати від цього задоволення. У тебе є всі шанси стати балериною, але потрібно зрозуміти для себе, чи готова ти викладатися на повну. Я бажаю тобі успіху і сподіваюся, що у тебе все вийде".

Як часто буває на реалізації лотів аукціону "Інтер - дітям", дівчину чекав додатковий сюрприз: Олександр Стоянов одним майстер-класом не обмежився. Прем'єр став персональним екскурсоводом і показав Каті святу зі святих - лаштунки Національної опери: частина сцени, яка прихована від очей глядачів, декорації для різних вистав, свою гримерку, місце для розігріву артистів перед виступом і навіть найвищу частину театру - колосники. Саме звідси кидають пелюстки троянд до ніг найвидатніших артистів і сюди не пускають туристів навіть під час екскурсій.

Катя зізналася, що рада була б провести в цих легендарних стінах все життя. Щастю дівчини не було меж, коли Олександр Стоянов запросив її ще й в балетні класи - подивитися, як працюють артисти оперного театру.

"Аукціон - унікальна можливість здійснити мрію і зробити добру справу, - поділилася Катя своїми враженнями. - І моя потаємна мрія сьогодні збулася. Я думаю, що це тільки початок великого шляху. Я обов'язково прийду в оперний театр ще раз, щоб позайматися. Мені дуже подобається балет, але я розумію, яка це праця. Чи зможу я? Ще не знаю. Але точно спробую".

Онлайн-аукціон "Інтер - дітям" проходить вже п'ятий рік поспіль. Місяць тому в реанімацію Центру дитячої токсикології "Охматдиту" був доставлений апарат інтенсивної вентиляції легенів, на який спільними зусиллями збирали гроші в минулому році. Тепер оголошена нова мета - два пневмотонометри для дитячого відділення Центру мікрохірургії ока. Це обладнання допомагає своєчасно діагностувати патології і зберегти зір маленьким пацієнтам. Вартість обладнання - 650 тис. грн, в даний момент вже зібрано 258 200. І наш онлайн-аукціон триває. На сайті deti.inter.ua  - десятки цікавих лотів на будь-який смак. Приєднуйтесь - робити добро легко! Нехай якомога більше дітей побачать наш великий світ!

Допомога

Благодійна організація «ІНТЕР»-Дітям» Філія АТ «Укрексімбанк» в м. Києві Рахунок (IBAN) UA533223130000026006000026416 МФО 322313 ЄДРПО 38062634