.
Витрачено на медичне обладнання - 6 707 582 грн.

Новини

Мета благодійного аукціону «Інтер - дітям» досягнута. І тут же заявлена нова!

7 червня 2018, 13:09

Фонд «Інтер - дітям» вже п'ятий рік збирає кошти на покупку життєво важливого обладнання для дитячих лікарень. Але мета, заявлена ​​в лютому цього року, стала особливою і символічною, вважає ведуча телеканалу «Інтер» Анастасія Даугуле: «Телебачення - це в першу чергу можливість побачити інші міста, явища, події, факти, країни. Ключове тут слово - побачити. Ми, сучасні люди, стрімко втрачаємо можливість бачити. Медики призводять шокуючі цифри: на профілактичних оглядах в цьому році у 70% дітей виявлено різні патології зору. 10 років тому ця цифра була меншою рівно в два рази! Медики вважають: перше, що сьогодні необхідно українським дітям, - якісна діагностика, а саме - пневмотонометрія».

 Пневмотонометри - апарати нового покоління, які дозволяють швидко і безболісно виміряти внутрішньоочний тиск і діагностувати на ранній стадії вроджені захворювання очей, в тому числі - глаукому. Саме глаукома сьогодні є найпоширенішою причиною повної втрати зору у дітей і дорослих. Шанс зберегти зір при цьому захворюванні дають своєчасна діагностика і правильне лікування. До цього в Центрі був всього один пневмотонометр. І до нього завжди була черга на кілька місяців вперед.

 «Я хочу подякувати телеканал «Інтер» за проведення благодійного аукціону, який дозволив придбати два таких сучасних апарата, - каже Володимир Лява, перший заступник головлікаря Центру мікрохірургії ока. - Потреба в цих апаратах саме в нашій установі дуже велика - і для діагностики захворювань, і в післяопераційний період».

 Тільки за тиждень через поліклініку і стаціонар Центру проходить близько 400 маленьких пацієнтів з усієї України. За рік тут оперують понад дві тисячі дітей. Кожен своєчасний діагноз і операція означають, що дитина буде бачити цей світ і жити повноцінним життям. Киянин Олександр Мельник та його 13-річна дочка Даша вже третій тиждень приїжджають до Центру на післяопераційні обстеження. Завдяки пневмотонометру дівчинці вчасно діагностували катаракту в обох очах. Одне око вже прооперовано. Через три місяці прооперують друге. І їй потрібно регулярно вимірювати внутрішньоочний тиск, щоб лікарі могли контролювати процес одужання.

 Завдяки всім учасникам аукціону «Інтер - дітям» Даші і тисячам інших дітей доведеться набагато менше чекати своєї черги на обстеження. Адже в дитячому відділенні лікарні тепер працюватимуть уже не один, а два необхідних апарата, а ще один - в дитячому відділенні поліклініки Центру мікрохірургії ока. Один з доставлених апаратів відразу підключили і налаштували. Його роботу особисто протестував Андрій Данилевич, ведучий соціального ток-шоу «Стосується кожного».

 «Для нас це важливий і урочистий день, коли обладнання доставлено в Центр мікрохірургії ока, - каже Андрій. - Ми кілька разів на рік присвячуємо ефір ток-шоу аукціону. І так приємно усвідомлювати, що ми зробили це разом, це наше спільне велике діло. Хочеться сказати величезне спасибі телеглядачам за їх небайдужість, всім відомим українцям, які виставляли свої лоти, витрачали особистий час, передавали цінні та пам'ятні речі, організовували такі масштабні заходи, як футбольний матч або благодійний спектакль, щоб потрібна сума була зібрана і наші діти могли бачити».

 Примітно, що кошти на покупку двох пневмотонометрів були зібрані всього за два місяці. Це рекордний термін для аукціону і показник того, що аукціон стає масштабнішим і більш значущим. І що все більше людей довіряють благодійному онлайн-майданчику, створеному телеканалом «Інтер» 5 років тому.

 «Ми раді, що зібрали кошти так швидко, буквально за два місяці, - каже керівник Inter Media Group Ганна Безлюдна. - Апарат доставлений в клініку, і він вже працює - в цьому сенс. В першу чергу це важливо для дітей, яким він дійсно необхідний. Коли щось необхідно, то не просто місяць, а день має значення, і навіть годину. Звичайно, ми будемо продовжувати аукціон. Ми продовжуємо всі проекти, які знаходять підтримку, відгук серед мільйонів людей. У чому сутність телебачення - ми можемо запускати процеси, які носять масштабний характер. Наш проект з благодійності, частиною якого є аукціон, - це дуже масштабний проект. Але ми ж не одні його робимо. Ми є центром цього проекту, навколо якого вже сформувалися тисячі людей і ще формуються. Ті, які допомагають. Ті, які завдяки цьому вилікувалися, дай Бог, і мають можливість лікуватися».

 Після покупки двох пневмотонометрія на рахунку фонду «Інтер - дітям» залишилося 103 тис. гривень. І команда телеканалу «Інтер» разом з тисячами небайдужих людей продовжує збір коштів на придбання життєво важливого обладнання для порятунку дитячих життів. Ми оголошуємо нову мету: ремонт та обладнання палати для трансплантації кісткового мозку в дитячому відділенні Національного інституту раку. Це головний медичний заклад України онкологічного профілю. З кожним роком все більше дітей направляються сюди на лікування. Створення палати для трансплантації кісткового мозку дозволить істотно скоротити чергу на їх лікування. А в їхньому випадку час очікування трансплантації - дійсно питання життя і смерті.

 Вже сьогодні на сайті deti.inter.ua - десятки лотів, які може викупити будь-який бажаючий. І аукціон постійно поповнюється новими ексклюзивними майстер-класами, запрошеннями на зйомки і сувенірами з автографами зірок. Купуючи лот, ви робите відразу дві добрі справи: купуєте унікальний подарунок для себе або близької людини і одночасно берете участь у великій і важливій спільній справі. Приєднуйтесь! Робити добро легко. Разом ми можемо рятувати дитячі життя!

Допомога

Благодійна організація «ІНТЕР»-Дітям» Філія АТ «Укрексімбанк» в м. Києві Рахунок (IBAN) UA533223130000026006000026416 МФО 322313 ЄДРПО 38062634