.
Витрачено на медичне обладнання - 6 707 582 грн.

Новини

Учасники аукціону «Інтер - дітям» побували на екскурсії по київським муралам

7 червня 2018, 18:24

Чи знаєте ви, де в Києві можна знайти карусель з автомобілів або побачити ворон на стінах будинків? Який вірш Лесі Українки надихнув художника на створення стріт-арту або за якою адресою можна знайти Ярослава Мудрого? Нещодавно учасники благодійного онлайн-аукціону «Інтер - дітям» почули дивні історії, побувавши на унікальній екскурсії від шоумена Єгора Пріщепкіна «Мурали Золотих Воріт».

За останні кілька років Київ став яскравішим і веселішим. Все завдяки муралам - величезним картинам на стінах будинків. Талановиті художники з різних куточків світу розбавили урбаністичний пейзаж столиці неймовірними портретами, пейзажами і абстракціями. А Єгор Пріщепкін зібрав інформацію про них в путівнику «Київськи мурали». І став експертом зі стріт-арту - тепер проводить екскурсії, в тому числі благодійні.

 «Я радий підтримати благодійний аукціон «Інтер - дітям» і розповісти його учасникам про найцікавіші київські мурали, - каже шоумен. - Це прекрасно, що найбільший телеканал країни проводить такі ініціативи, кошти від яких йдуть на допомогу хворим дітям».

 Цей лот онлайн-аукціону - «Екскурсія «Мурали Золотих воріт» - купила Ія Волікова з Херсона в подарунок для своєї хрещениці - 10-річної киянки Соні Аврутін. А дівчинка тут же запросила на екскурсію своїх подруг-однокласниць, з якими разом вчиться в художній школі. В один із сонячних травневих днів Соня, Маша, Надя, Настя і Лола вирушили назустріч пригодам. Екскурсія стартувала від «Золотих воріт» і пройшла по двох центральних київських вулицях - Рейтарській та Стрілецькій.

 Спочатку Єгор Пріщепкін показав дітям знаменитий мурал з воронами - роботу художника Олександра Брітцева з Харкова. На малюнку серед безлічі чорних птахів світлою плямою виділяється один білий ворон, як символ добрих звісток. Цей київський двір давно став місцевою визначною пам'яткою. Тут розташований знаменитий вольєр зі справжніми воронами - Кирилом, Карлуш і Корбін.

 Наступний пункт екскурсії - яскрава фреска Дмитра Фатума, присвячена Ярославу Мудрому. Не всі кияни відразу зрозуміли задум художника. Дійсно, дивлячись на цю абстракцію складно розпізнати, де зображені головні герої - Ярослав і його старший син Ізяслав. Зате в нижньому правому куті стріт-арту добре проглядаються стилізовані Кий, Щек, Хорив і сестра їх Либідь.

 Далі по курсу - унікальна вулиця Стрілецька. Всього 4 кварталу, на яких знаходиться найбільше столичних муралів, дуже різних і за стилістикою, і за змістом: «Карусель», «Українка», «Гімнастка», «Щасливе дитинство», «Лебеді», «Час змін».

 Під час екскурсії учасники аукціону «Інтер - дітям» дізналися багато нового і цікавого. Наприклад, що на створення «Українки» австралійського художника Гвідо Ван Хелтен надихнув вірш Лесі Українки «Конвалія», а прототипом картини стала звичайна українська дівчина, фото якої автор побачив в журналі «Робітниця». Що своєрідний мурал «Карусель» з автомобілів намалював всесвітньо відомий стріт-артер Маріуш Варас (M-city), який прославився унікальною трафаретного технікою. Що мурал «Гімнастка» австралійського автора Фінтана Меггі присвячений чемпіонці світу з художньої гімнастики, українці Ганні Різатдінової. А «Час змін» - створений Володимиром Манжосом з арт-дуету «Interesni Kazki».

Діти не приховували свого захоплення. «Мені дуже сподобалася ця прогулянка - було яскраво, весело, цікаво, - поділилася враженнями Соня. - Мене надихнули ці картини на стінах, і в майбутньому я теж хотіла б навчитися так малювати».

 За словами Єгора Пріщепкіна важливий не тільки малюнок, а й те, як мурал вписується в навколишню архітектуру. Є дуже вдалі проекти, які прикрашають місто. Можна годинами бродити по вуличках і розглядати ці яскраві і незвичайні картини.

 «Велике - поруч з нами. Мурали - мистецтво, яке доступне людям без квитка в галерею. Гуляйте по Києву. Вивчайте мурали. І я сподіваюся, що років через п'ятнадцять кожна з вас обов'язково створить свій мурал », - напучував юних учасниць аукціону« Інтер - дітям »шоумен.

 Пережити яскраві емоції і більше дізнатися про мистецтво стріт-арт може будь-хто. Єгор Пріщепкін знову представив на онлайн-аукціон «Інтер - дітям» ексклюзивну екскурсію по київським муралам. Придбати цей лот можна прямо зараз! А на сайті deti.inter.ua ще багато унікальних лотів: візит на знімальний майданчик кулінарного шоу «Готуємо разом», майстер-клас з плавання від Андрія Данилевича, сувенір від Монсеррат Кабальє з її автографом і багато-багато іншого. Ви не тільки купуєте унікальний подарунок для себе або близької людини, а й одночасно берете участь у великій і важливій справі - у зборі коштів на придбання медичного обладнання для дитячих лікарень. Приєднуйтесь - робити добро легко і цікаво! Разом ми можемо допомогти хворим дітям!

Допомога

Благодійна організація «ІНТЕР»-Дітям» Філія АТ «Укрексімбанк» в м. Києві Рахунок (IBAN) UA533223130000026006000026416 МФО 322313 ЄДРПО 38062634