.
Витрачено на медичне обладнання - 6 707 582 грн.

Новини

Завдяки фонду «Інтер - дітям» у дитячому відділенні Національного інституту раку з'явилася палата для трансплантації кісткового мозку

5 квітня 2019, 12:42

Чергова мета благодійного онлайн-аукціону deti.inter.ua досягнута! 3 квітня команда телеканалу «Інтер» і благодійного фонду «Інтер - дітям» відкрила нову палату для трансплантації кісткового мозку У дитячому відділенні Національного інституту раку. Лікарі, маленькі пацієнти відділення і їх батьки кажуть щире «дякую» кожному учаснику, який підтримав благодійну ініціативу. Завдяки нашим спільним зусиллям важкохворі діти зможуть вчасно пройти необхідне лікування, адже трансплантація для більшості з них - питання життя і смерті.

«Хочу подякувати телеканалу «Інтер» за проведення благодійного аукціону та відкриття цієї палати, - каже Сергій Павлик, завідувач відділенням дитячої онкології Національного інституту раку. - Відділення консультує понад 3,5 тисячі пацієнтів щороку. На жаль, статистика така, що з кожним роком все більше дітей направляються сюди на лікування. У минулому році у нас було проведено 40 операцій з трансплантації кісткового мозку, але потреба у два рази більше, а спеціалізованих приміщень не вистачає».

За словами завідувача відділенням, після проведення високодозової хіміотерапії та трансплантації кісткового мозку імунітет слабшає до мінімуму. Дитина не має абсолютно ніякого захисту від інфекції - вірусної, бактеріальної, грибкової, тому знаходження будь-яких мікробів потенційно небезпечно для його життя. Основною умовою успішного лікування є, у першу чергу, стерильність приміщення, а також наявність меблів, яка не виділяє токсичних речовин і не стане середовищем для розмноження бактерій. Крім того, щоб легше пережити місяць практично повної ізоляції, у палаті має бути комфортно.

У червні 2018 року благодійний фонд «Інтер - дітям» після доставки двох пневмотонометрів у Центр мікрохірургії ока оголосив нову мету - ремонт і оснащення палати для трансплантації кісткового мозку у дитячому відділенні Національного інституту раку. Це єдина в Україні лікарня, яка проводить трансплантацію дітям із злоякісними новоутвореннями. Завдяки онлайн-аукціону і всім учасникам за 9 місяців була зібрана необхідна сума. Для ремонту використовувалися спеціальні зносостійкі матеріали, що зберігають необхідний режим стерильності. Були встановлені сучасні енергозберігаючі вікна та двері. Зроблено кондиціонування зі спеціальними фільтрами. Ремонт у палаті завершився восени. Художник Віталій Кириченко прикрасив стіну малюнками. А днями у палаті встановили нові меблі: багатофункціональне ліжко, шафи, тумби, стільці, які відповідають медичним вимогам. На сьогодні в Україні це найсучасніша палата для трансплантації кісткового мозку дітям з пухлинами.

«Ми раді, що разом зібрали кошти на оснащення і ремонт такої палати, - каже головний редактор телеканалу «Інтер» Антон Нікітін. - Дуже важливо, щоб у лікарів була можливість рятувати дитячі життя, допомагати людям, які дійсно опинилися у складній життєвій ситуації. Велика вдячність кожному, хто взяв участь в аукціоні, виставляв лоти, жертвував гроші. Сьогодні ми можемо бачити результат. Є речі, які дозволяють нам говорити, що телебачення - це більше, ніж просто професія, більше, ніж інформування та розвага людей. Це можливість впливати на їхні життя. І добре, що ми вплинули таким чином. Нехай проект фонду «Інтер - дітям» дарує життя, нехай дає можливість дітям одужувати в цій палаті. Я дуже у це вірю!»

З нагоди появи у дитячому відділенні Національного інституту раку такої важливої і довгоочікуваної палати телеведучі «Інтера» і юні зірки талант-шоу «Круче всех» - Сагніка Наяк, Ярослав і Лєра Почепцові, Ілля Бондаренко і Аня Левіна влаштували у відділенні невеликий концерт. У репертуарі - індійські танці, жонглери, віртуозна гра на скрипці і навіть акробатичні номери. Під час виступів у маленьких пацієнтів не сходили посмішки з облич! Деякі юні глядачі відгукнулися на прохання артистів і спробували жонглювати, іншим до душі припала скрипка. Всі сміялися і аплодували, а на завершення - дітей чекали подарунки і фотосесія на пам'ять.

«І благодійні ініціативи «Інтера», і такі імпровізовані концерти мають величезне значення, - вважає Андрій Данилевич, ведучий проектів «Круче всех» і «Стосується кожного». - Сьогодні я бачив у залі посмішки і щастя дітей, які аплодували, намагалися щось повторити за учасниками «Круче всех». Я бачив посмішки і сльози радості на очах батьків. У їхньому погляді була надія. Надія на одужання. І так приємно усвідомлювати, що ми причетні до цього і разом зробили таку велику і добру справу!»

«Заради таких моментів і таких посмішок варто робити те, що ми робимо, - підтримує колегу Анастасія Даугулє, ведуча програми «Ранок з Інтером». - Бажання допомогти тому, хто потрапив у біду, - це нормальне бажання нормальної людини, і багато українців ніколи не відмовлять у допомозі ближньому. Але одного бажання мало. Потрібно виділити проблему, визначити конкретну мету і досягати її. Телеканал «Інтер» робить саме це. Ми щорічно визначаємо больові точки, акумулюємо всі наші зусилля - телевізійні, соціальні, благодійні - і обов'язково досягаємо конкретної мети. Так і сьогодні. Сучасна палата для трансплантації кісткового мозку готова зустрічати пацієнтів».

10-річна Поліна з маленького міста Любешова на Волині - перша пацієнтка, яка переступила поріг цієї палати. Півроку тому після проведення комп'ютерної томографії сім'ї повідомили, що у дівчинки пухлина восьмого ребра (саркома Юінга). І почалося тривале лікування.

«За час, який ми знаходимося у Національному інституті раку, дочка пройшла шість хіміотерапій, тепер - трансплантація кісткового мозку, - розповідає мама дівчинки, Неля Михайлівна. - Проведемо майже місяць в ізольованому боксі, щоб в ослаблений організм дитини не проникла жодна інфекція. Спасибі, що є така можливість - лікуватися в хороших умовах, адже потрібно тут перебувати не годину і не два, а 21 день».

Благодійний аукціон «Інтер - дітям» триває. Спільними зусиллями ми вже придбали життєво необхідне обладнання для відділення новонароджених Інституту педіатрії, акушерства і гінекології, Центру дитячої токсикології «Охматдиту» і дитячого відділення Центру мікрохірургії ока. Після ремонту та оснащення палати для трансплантації кісткового мозку в дитячому відділенні Національного інституту раку на рахунку фонду «Інтер - дітям» залишилося 150 тис. гривень. І команда телеканалу «Інтер» разом з тисячами небайдужих людей продовжує збір коштів на придбання медичного обладнання для порятунку дитячих життів. Найближчим часом буде оголошено нову мету благодійного аукціону.

Сьогодні на сайті deti.inter.ua - десятки лотів, які може викупити будь-який бажаючий. І аукціон постійно поповнюється новими унікальними сувенірами і пропозиціями від зірок. Приєднуйтесь! Робити добро легко! Разом ми дійсно можемо рятувати дитячі життя.

Сюжет «Ранку з Інтером» про відкриття палати у Національному інституті раку – https://www.youtube.com/watch?v=x61jKh-Cb_8

Допомога

Благодійна організація «ІНТЕР»-Дітям» Філія АТ «Укрексімбанк» в м. Києві Рахунок (IBAN) UA533223130000026006000026416 МФО 322313 ЄДРПО 38062634