.
Витрачено на медичне обладнання - 6 707 582 грн.

Новини

"Інтер - дітям" збирає кошти на нове обладнання для дитячого відділення Центру мікрохірургії ока

"Інтер - дітям" збирає кошти на нове обладнання для дитячого відділення Центру мікрохірургії ока

19 березня 2018, 15:00

Благодійний онлайн-аукціон "Інтер - дітям" триває! Після придбання апарату інтенсивної вентиляції легенів для реанімації Центру дитячої токсикології "Охматдиту" на рахунку фонду "Інтер - дітям" залишилося 186 610 гривень. І ми оголошуємо про нову мету аукціону! Це збір коштів на придбання обладнання для дитячого відділення Центру мікрохірургії ока. Нехай якомога більше дітей бачать світ здоровими очима!

"Аукціон" Інтер - дітям продовжує свою роботу, - розповідає Антон Нікітін, головний редактор телеканалу" Інтер ". - За чотири роки він з разового марафону до Дня святого Миколая перетворився на постійно діючий благодійний проект. Купивши нове обладнання, ми відразу ж визначаємо наступну мету. Ми створили унікальну систему, що дозволяє швидко залучати сотні небайдужих людей в справу допомоги дітям. Сьогодні кожен може зайти на сайт deti.inter.ua, щоб вибрати цікавий лот або просто зробити благодійний внесок. І допомогти комусь стати здоровим. Допомогти дітям з проблемами зору дивитися на яскравий, барвистий світ. Ми не будемо зупинятися. Ми йдемо вперед разом з глядачами".

Нова мета благодійного онлайн-аукціону - збір коштів на купівлю двох пневмотонометрів для дитячого відділення Центру мікрохірургії ока. Це сучасне обладнання застосовують для вимірювання внутрішньоочного тиску. Апарат дозволяє діагностувати вроджені патології ока, наприклад, таке захворювання, як глаукома.

"Ми говоримо про дитячу сліпоту, - пояснює Сергій Риков, завідувач кафедри офтальмології НМАПО ім. П. Шупика, професор, експерт ВООЗ по боротьбі зі сліпотою в Україні. - Вважається, що глаукома - захворювання дорослих людей, і в 40 років потрібно починати її діагностувати. Ні! Глаукома буває і вроджена, і підліткова. У світовій практиці існують дуже дорогі генетичні дослідження, які в нашій країні провести неможливо. А ось пневмотонометр - це безконтактний метод діагностики дитячої глаукоми шляхом визначення тиску ".

За словами Сергія Рикова, пневмотонометр - дуже ефективне обладнання для дослідження внутрішньоочного тиску. По-перше, завдяки цій апаратурі можна обійтися без наркозу. Діти сприймають процес як гру: два поштовхи повітря - і все, обстеження закінчилося. По-друге, лікарі миттєво можуть визначити, яка саме глаукома у пацієнта - з нормальним, підвищеним або зниженим тиском. Але ж якщо своєчасно продіагностувати, визначити вид глаукоми і почати лікувати дитину, він не осліпне. Надалі він зможе бачити 50 років і більше завдяки сучасним медичним препаратам, які допомагають призупинити розвиток хвороби. Але ніхто в країні масово такі дослідження не проводить, бо нічим. На даний момент в Центрі мікрохірургії ока працює всього один пневмотонометр на десяток відділень. На всіх - дорослих і маленьких пацієнтів.

"За день на одному апараті ми проводимо до 200 вимірювань, - уточнює Сергій Риков. - Нам дуже потрібен ще один пневмотонометр в відділення мікрохірургії та один - в поліклініку".

Необхідна модель пневмотонометра швидко і точно проводить вимірювання внутрішньоочного тиску, враховуючи товщину рогівки пацієнта. Устаткування має автоматичну 3D настройку і фокусування. Вартість двох необхідних апаратів - 650 тис. Грн. На даний момент на рахунку фонду "Інтер - дітям" вже зібрано 222 573 гривні! Завдяки чуйності і підтримці знаменитостей сайт deti.inter.ua постійно поповнюється новими цікавими лотами. Зараз тут можна знайти вінтажні платівки Modern Talking c автографом Томаса Андерса; м'яч з підписами легендарних футболістів "Динамо"; фото Олександра Усика з його автографом і коробочку з сюрпризами від групи Open kids. А ще - завдяки аукціону будь-який бажаючий може отримати унікальний досвід: побувати на зйомках детективного циклу "Речдок", програм "Готуємо разом" і "Жди меня. Україна". А також відвідати майстер-клас з бойових мистецтв від чемпіона світу з ушу Віктора Мігалчана або навчитися плавати під керівництвом телеведучого і майстра спорту з тріатлону Андрія Данилевича; проїхати в "ринг-таксі" з автогонщиком-чемпіоном Ігорем Скузом або політати на повітряній кулі.

Беручи участь в аукціоні "Інтер - дітям", ви робите відразу дві добрі справи: купуєте унікальний подарунок для себе або коханої людини і одночасно стаєте частиною великої і важливої справи - збору коштів на купівлю обладнання для збереження дитячого зору. Ми віримо, що спільними зусиллями зможемо допомогти багатьом дітям!

Сюжет программы "Утро с Интером" о новой цели аукциона "Интер - детям"

Допомога

Благодійна організація «ІНТЕР»-Дітям» Філія АТ «Укрексімбанк» в м. Києві Рахунок (IBAN) UA533223130000026006000026416 МФО 322313 ЄДРПО 38062634