.
Витрачено на медичне обладнання - 6 707 582 грн.

Новини

Телеканал "Інтер" доставив в "ОХМАТДИТ" життєво важливе обладнання

Телеканал "Інтер" доставив в "ОХМАТДИТ" життєво важливе обладнання

22 лютого 2018, 13:13

Головна мета четвертого благодійного онлайн-аукціону "Інтер - дітям" досягнута! У середу, 21 лютого, команда телеканалу "Інтер" передала відділенню реанімації Центру дитячої токсикології інтенсивної та еферентної терапії НДСЛ "ОХМАТДИТ" сучасний апарат інтенсивної вентиляції легенів експертного класу VELA. І лікарі, і маленькі пацієнти Центру, і їхні батьки, і вся команда аукціону говорять щире "дякую" кожному учаснику, завдяки якому це стало можливим.

"Аукціону чотири роки, це не так вже й багато, але не так вже й мало, - каже керівник Inter Media Group Ганна Безлюдна. - Спочатку це був спеціальний марафон - акція до дня святого Миколая, і тоді ми не думали, що це переросте в щорічний проект, який просто не припинятиметься. Саме підтримка людей, наших глядачів, дала нам зрозуміти, що це - той проект, який сьогодні потрібен. Дорослі нормальні люди частіше хочуть віддавати, ніж отримувати, хочуть допомагати тим, хто слабший, хто чогось потребує. Особливо - дітям. До редакції "Ранку з Інтером" не так давно прийшов конверт, в якому лежали 6 гривень. Жінка з села в Дніпропетровській області подивилася сюжет про аукціон і була настільки зворушена, що пішла на пошту, поклала гроші в конверт, написала "Я допомагаю тим, чим можу" і відправила. Що цінніше? Коли багата людина перераховує десять тисяч гривень або 6 гривень, які перерахувала ця жінка? Цінно, що ці люди відгукнулися. Спочатку - сотні, потім - тисячі, тепер уже - десятки тисяч людей. А ми даємо їм можливість знайти один одного і разом з нами зробити добру справу. Байдужість - це найгірше, що може бути. Наш глядач не байдужий, слава Богу".

Лікарі центру доставку обладнання саме в цей день називають дивом. 21 лютого всі аналогічні апарати, наявні у відділенні, виявилися вже зайнятими, до них підключені маленькі пацієнти. А ось-ось повинні були привезти з операційної ще одну дитину. Якщо вона не зможе дихати, всі зусилля лікарів з порятунку її життя виявляться марними. Але тепер і у цього малюка, і у сотень інших з'явився шанс - вижити і жити.

"Не всі розуміють значення апаратів інтенсивної вентиляції легенів для нашого відділення, але виживання пацієнтів реанімації безпосередньо залежить від якості і наявності такого обладнання, - каже завідувач відділенням реанімації Центру дитячої токсикології інтенсивної та еферентної терапії "ОХМАТДИТу" Олександр Урін. - Це світова практика, це вже доведено багатьма дослідженнями. Таке обладнання дозволяє надавати якісну допомогу на досить високому рівні. Це - те обладнання, яке потрібне тут і зараз. Воно завжди повинно бути справним. Більш того, нам потрібно мати завжди під рукою хоча б один вільний апарат на випадок, якщо якийсь із діючих зламається. Поки ми тільки наближаємося до цього. Завдяки телеканалу "Інтер", а головне - людям з усієї України, тепер у нас шість апаратів на вісім ліжко-місць".

Але ж тільки за минулий рік, за словами Олександра Уріна, через відділення реанімації пройшло більше 900 дітей. Найгірше, що ніхто не знає, скільки дітей надійде в реанімацію завтра. Лікарі констатують: на жаль, апарати не простоюють. А іноді доводиться "позичати" обладнання в інших відділеннях реанімації. Але взаємопоміч не завжди може врятувати. За словами головного лікаря Ірини Садов'як, "ОХМАТДИТ" отримує нове обладнання останні років п'ять тільки завдяки допомозі волонтерів і таких організацій, як фонд "Інтер - дітям". У держбюджеті не закладено статті витрат ані на покупку, ані на ремонт життєво важливого обладнання для цієї дитячої лікарні загальнонаціонального значення, як і для інших лікарень.

Мама одного з пацієнтів Центру, підключеного до апарату вентиляції легенів, розповідає, що "штучні легені" йому знову стали необхідні чотири дні тому. Одна нирка у хлопчика не працювала з народження, друга відмовила у січні. З цієї миті до апарату його підключають уже вдруге. Зараз від наявності та справності цього устаткування в прямому сенсі залежить життя дитини. Але в Центр токсикології привозять не лише дітей з гострою нирковою недостатністю, сьогодні більше тих, хто надходить із гострими отруєннями. А від цього ніхто не застрахований. Тому допомагаючи дитячим лікарням з обладнанням, можливо, ви рятуєте в майбутньому життя і своїй дитині, кажуть лікарі.

Символічно, що потрібну суму на апарат зібрали за дев'ять місяців. За цей час з онлайн-аукціону були викуплені 180 лотів, також на сайті deti.inter.ua було зроблено багато приватних пожертвувань різної величини - від п'яти гривень до десятків тисяч. Наша велика і важлива мета досягнута завдяки доброті і чуйності людей із різних куточків України та світу, а також - підтримки зірок. Так, свої лоти на аукціон виставили музиканти Томас Андерс, Олег Винник, Ірина Білик, Наталя Могилевська, Ані Лорак, Макс Барських, Віталій Козловський, Віра Брежнєва, Злата Огнєвіч, Влад Ситник, Міла Нітіч, ​​Олег Карамазов, Open Kid's, Ірина Федишин, Zveroboy, Анастасія Багінська, Василь Бондарчук, Ольга Ракицька, Віктор Бронюк, "Брати Гадюкіни", Ігор Воєвуцький і гурт "Авіатор"; зірки балету Яна Саленко, Катерина Кухар та Олександр Стоянов; актриса Олена Лазович; перкусіоніст Орхан Агабейлі; барабанщик Валерій Коваленко; хореографи Андріс Капіньш і Амадор Лопес, балет "Тодес"; боксери Володимир Кличко, Василь Ломаченко, Олександр Усик і Денис Берінчик; гонщик Ігор Скуз; футболісти ФК "Динамо", футболіст Ярослав Ракицький; українські богатирі Василь Вірастюк і Сергій Конюшок; телеведучі Анастасія Даугулє, Ірина Юсупова, Андрій Данілевич, Андрій Доманський, Артем Позняк, Жанна Тихонова, Анатолій Бондаренко, Оксана Марченко, Андрій Дромов, Регіна Тодоренко, Антон Птушкін, Настя Івлєєва, Валерія Микульська, Наталі Нєвєдрова, Сергій Волощенко, Олександр Бондарчук, Антон Лірник; журналіст Ян Іванишин; дизайнер Світлана Сабрі; архітектор Андрій Богомолов; художники Анатолій Криволап, Ядвіга Мацієвська і Світлана Подлужняк; художник-мультиплікатор Едуард Кіріч; ветеран авіації Михайло Тупчієнко; майстер східних єдиноборств Віктор Мігалчан; психолог Тіна Берадзе; письменниця Олена Лобода.

"Аукціон потрібен "Інтеру", щоб допомогти дітям, у яких величезні проблеми зі здоров'ям, - говорить головний редактор телеканалу "Інтер" Антон Нікітін. - Мати можливості допомогти комусь і не скористатися ними - це злочинно. Люди, яких об'єднує наш аукціон, не знають один одного, не знають, наприклад, Олександра Стоянова, який перерахував всі гроші за свій благодійний виступ в оперному театрі - 90 тисяч гривень - на покупку цього апарата. вони його не знають особисто, але вони разом з ним зробили цю спільну справу. Кожен зробив свій внесок, і ми все бачимо те, що ми зробили разом".

Аукціон "Інтер - дітям", звичайно ж, продовжує свою роботу: з минулого року сайт deti.inter.ua став постійно діючим благодійним майданчиком, націленим на допомогу дітям.

За попередні роки спільними зусиллями для реанімації НДІ ПАГу були куплені і доставлені два апарати для підтримки дихання новонароджених і апарат краніоцеребральної гіпотермії, що допомагає запобігти страшній хворобі - ДЦП. Після покупки апарату інтенсивної вентиляції легенів для реанімації Центру дитячої токсикології "ОХМАТДИТу" на рахунку фонду "Інтер - дітям" залишилося 186 610 грн. І ми оголошуємо нову мету - медичне обладнання для дитячого відділення Центру мікрохірургії ока. Нехай якомога більше дітей побачать наш великий світ!

Допомога

Благодійна організація «ІНТЕР»-Дітям» Філія АТ «Укрексімбанк» в м. Києві Рахунок (IBAN) UA533223130000026006000026416 МФО 322313 ЄДРПО 38062634