.
Витрачено на медичне обладнання - 6 707 582 грн.

Новини

Фонд «Інтер – дітям» завершив ремонт палати у дитячому відділенні Національного інституту раку

26 листопада 2018, 10:52

Не менше тисячі дітей в Україні щороку захворюють на рак. При цьому у нашій країні є лише кілька лікарень, де маленьким пацієнтам роблять складні операції, щоб подолати цю смертельно небезпечну хворобу. Серед них – Національний інститут раку. Але навіть там, за словами лікарів, не вистачає обладнання та спеціальних палат. У червні команда телеканалу «Інтер» доставила у дитяче відділення Центру мікрохірургії ока два пневмотонометри, на які збирали гроші з початку року. І відразу озвучила нову велику мету благодійного онлайн-аукціону «Інтер - дітям»: ремонт та оснащення палати для трансплантації кісткового мозку для дитячого відділення Національного інституту раку.

У дитячому відділенні Національного інституту раку щорічно лікуються близько тисячі дітей з усієї країни. Зараз тут знаходиться 50 пацієнтів – від немовлят до 18-річних дітей. Майже половині з них потрібна складна процедура – трансплантація кісткового мозку. Це єдиний в Україні заклад, де проводять трансплантацію кісткового мозку дітям з пухлинами.

Під час трансплантації дитина з мамою повинні перебувати кілька тижнів в абсолютно стерильному боксі, оскільки у період проведення процедур у неї повністю відсутній імунітет, і найменша вірусна або бактеріальна інфекція у 100% випадків призводить до смерті маленького пацієнта. Тому основною умовою успішного лікування є, в першу чергу, стерильність приміщення, а також наявність меблів, які не виділяють небезпечних токсичних речовин і не стануть середовищем для розмноження бактерій. Однак раніше у дитячому відділенні Національного інституту раку такої спеціалізованої палати для трансплантації кісткового мозку не було. Хірурги змушені були працювати у звичайних палатах. Адже обладнати палату для трансплантації кісткового мозку всім необхідним коштує понад мільйон гривень. «Інститут знаходиться у скрутному становищі, - говорить керівник відділення дитячої онкології Національного інституту раку Григорій Климнюк. - За бюджетні кошти таке обладнання придбати неможливо, їх не вистачить».

Завдяки онлайн-аукціону «Інтер - дітям» і усім його учасникам у дитячому відділенні Національного інституту раку скоро з'явиться така необхідна палата. На даний момент вже виконано перше завдання на шляху до обраної мети аукціону – капітальний ремонт палати, для якого були використані спеціальні зносостійкі матеріали, що зберігають необхідний режим стерильності. Встановлено сучасні енергозберігаючі вікна та двері. Зроблено кондиціонування зі спеціальними фільтрами.

А ще, щоб палата була максимально комфортною для маленьких пацієнтів, вона повинна бути не тільки функціональною, але і красивою. Тому художник Віталій Кириченко вирішив підтримати наш проект і прикрасити одну зі стін своїм малюнком. У роботі він також використовував гіпоалергенні фарби, стійкі до багаторазового миття дезінфікуючими засобами.

«Це моя давня мрія – розмалювати стіну у лікарні, щоб вона радувала дітей і допомагала їм видужувати, - розповідає Віталій Кириченко.  Хворі діти найбільше потребують краси і позитивних емоцій. Їм доводиться важко, і хочеться хоч трохи відволікти їх від труднощів».

Віталій з особистого досвіду знає, як складно, коли хворіють діти – у нього їх п'ятеро. Один із синів, Єгор, має рідкісне захворювання: у свої 16 років він виглядає як 10-річний хлопчик. Завдяки аукціону «Інтер - дітям» батько і син стали учасниками матчу «Легенди футболу»: Віталій – у якості гравця, Єгор – вболівальника. А після гри у студії ток-шоу «Стосується кожного» Віталій поділився своєю мрією і запропонував внести свій вклад у добру справу. «У студії програми «Стосується кожного» я переконався, що «Інтер» робить дійсно класні, корисні і важливі речі для людей. І коли почув, що тепер будуть збирати гроші на ремонт палати, то сам захотів взяти у цьому участь», - каже художник.

Благодійний онлайн-аукціон «Інтер - дітям» триває! Зараз на рахунку фонду «Інтер - дітям» 358 тис. грн. Ще стільки ж необхідно зібрати, щоб оснастити палату для трансплантації кісткового мозку необхідними меблями, які запобігають виникненню у дитини пролежнів і дозволять зменшити навантаження на організм під час багатогодинних крапельниць. Також буде придбано пульсоксиметр – спеціальний прилад для контролю рівня кисню у крові. Адже у пацієнтів при хіміотерапії часто знижується рівень гемоглобіну, що призводить до кисневого голодування організму. Пульсоксиметр дозволяє контролювати показання у режимі реального часу.

На сайті аукціону deti.inter.ua багато ексклюзивних лотів від зірок, і щотижня з'являються нові. Серед них – «теплі подарунки» від Ані Лорак; сувенір від Ірини Білик, дизайнерський капелюх Ольги Ракицької з кліпу «Подружка»; коробочка «OK Box» з сюрпризами від групи Open Kids; боксерські рукавички з автографом Олександра Усика. Беручи участь в аукціоні, ви не тільки купуєте унікальний подарунок для себе або близької людини, а й одночасно берете участь у великій і важливій справі. Робити добро легко – приєднуйтесь! Разом ми можемо рятувати дитячі життя!

Сюжет програми «Ранок з Інтером» про те, як проходив ремонт палати для трансплантації кісткового мозку для дитячого відділення Національного інституту раку – https://www.youtube.com/watch?v=aLMGudw09Vg

Допомога

Благодійна організація «ІНТЕР»-Дітям» Філія АТ «Укрексімбанк» в м. Києві Рахунок (IBAN) UA533223130000026006000026416 МФО 322313 ЄДРПО 38062634