.
Витрачено на медичне обладнання - 6 707 582 грн.

Новини

УЧАСНИЦЯ «ІНТЕР - ДІТЯМ» ЗНЯЛАСЯ У «РЕЧДОКУ»

УЧАСНИЦЯ «ІНТЕР - ДІТЯМ» ЗНЯЛАСЯ У «РЕЧДОКУ»

7 грудня 2020, 10:25

Учасниця благодійного аукціону «Інтер - дітям» зіграла в проекті «Речдок» невелику роль, яку написали спеціально для неї. Стати актрисою на один день жінка зважилася на згадку про улюбленого батька, який був великим шанувальником цього детективного циклу.

Для викладача Валентини Кубко та її батька Петра Івановича з Одеси перегляд детективного циклу «Речдок» став, по суті, сімейною традицією. На жаль, два роки тому чоловік пішов з життя, програвши боротьбу з онкологією. Щоб вшанувати пам'ять батька, Валентина викупила лот «Присутність на зйомках і можливість зіграти роль в «Речдоку» на нашому сайті.

«Тато обожнював проект, не пропускав жодної серії! - розповідає Валентина. - Він дуже нервував, якщо траплялося щось непередбачене - на кшталт відключення світла - і він не міг додивитися випуск. Особливо йому подобалися історії про водіїв, оскільки сам віддав цій професії багато років життя. Також він постійно нахвалював ведучого Артема Позняка і актора Юрія Козлова, який грав роль капітана Віктора Джулая. Ось чому я була так схвильована, коли дізналася, що ми з Юрієм гратимемо в одній сцені!»

На знімальний майданчик Валентина приїхала з Одеси не одна, а з подругою Анною - жінки дружать вже більше тридцяти років. Анна всіляко підтримувала Валентину в цьому експерименті, втім, як і вся команда «Речдоку». «Знімальна група постійно цікавилася, як я себе почуваю, дбали про мій комфорт, - ділиться враженнями Валентина. - А коли мені нанесли грим і зробили зачіску, подруга не стрималася. Каже: «Тебе готували до ролі, ніби ти - головна героїня».

Історія випуску «Кріпосне право», на зйомки якого потрапила Валентина, відбувається в 1952 році в селі Андріївка, розташованому в 60 км від Києва. Слідчому Джулаю належить з'ясувати, хто вбив бригадира рільничої бригади. Коли оперативник приїжджає на місце роботи жертви, то знайомиться з секретарем голови колгоспу, яку і зіграла Валентина. Цікаво, що цієї ролі спочатку в сценарії не було - її написали спеціально для учасниці аукціону «Інтер - дітям». «Ми розуміли, що в кадрі нервують навіть досвідчені актори, що вже говорити про людей, не пов'язаних з професією, - розповідає режисер Микита Скоморохов. - Тому вирішили створити для Валентини невелику роль, в якій їй було б комфортно працювати». За словами режисера, зі своїм завданням актриса справилася гідно: «Навіть якщо вона і нервувала, то виду не подавала. А адже це непросто - знайти в собі сили, щоб не дати волю емоціям, але при цьому зіграти в кадрі так, як відчуваєш. У Валентини все вийшло!»

Валентина зізнається, що стежити за знімальним процесом їй все ж сподобалося більше, ніж брати участь в ньому: «Мені було цікаво спостерігати, як створюється вся ця магія кіно: як виставляють світло, обговорюють ракурс зйомки, задають атмосферу в цілому. Режисер розповів мені про багато технічних моментів - раніше навіть не здогадувалася, як все відбувається. Також мене вразила знімальна група: хлопці такі молоді, а вже так професійно роблять цю непросту роботу. Причому команда настільки згуртована, що розуміють один одного без зайвих слів. Це неймовірно!»

Незважаючи на всі переживання, Валентина виглядала в кадрі настільки органічно, що їй запропонували продовжити освоювати ази професії. «Після зйомок мене запитали, чи не хочу я подати заявку на іншу, вже більш розгорнуту роль. Я здивувалася, якщо чесно. Думала, що впоралася з усім досить посередньо і мені не робили зауважень тільки з почуття такту і лояльності », - зізнається з посмішкою Валентина. Оцінили експеримент Валентини і її студенти. Побачивши пост про зйомки в «Речдоку» в соціальних мережах, вони закидали улюбленого викладача компліментами. «Писали, що я найкраща і геніальна, - ділиться Валентина. - Це було надзвичайно приємно, адже я дуже люблю свою роботу саме через спілкування зі студентами. Завідувач кафедри, де я працюю доцентом, також зазначив, що в мені багато прихованих талантів, і порадив не розгубити їх». Але чи прислухатися до порад оточуючих і продовжити освоювати акторську професію, Валентина для себе ще не вирішила: «Я не готова дати остаточну відповідь. Єдине, що знаю точно - ні хвилини не пошкодувала, що викупила цей лот. Це були неймовірні емоції! Ніби якийсь приголомшливий сон, справджений наяву!»

Приєднатися до благодійного аукціону «Інтер - дітям» може будь-хто з нас. На сайті deti.inter.ua є десятки ексклюзивних лотів від зірок шоу-бізнесу, спорту та телебачення. Серед них - відвідування знімального майданчика серіалу від Star Media; запрошення на виставу і екскурсія за лаштунки від Володимира Горянського; сувенір від народної артистки України Ірини Білик; футболка від Олега Винника; майстер-клас, як навчитися виступати перед публікою і працювати на камеру, від ведучої Анастасії Даугуле. Купуючи один з лотів, ви не тільки купуєте унікальний подарунок для себе або близької людини, але і берете участь у великій і важливій справі - зборі коштів на новий апарат для гемодіалізу для Центру дитячої токсикології «ОХМАТДИТу». Підтримати благодійну ініціативу та зробити свій внесок в спільну справу можна й іншим способом - оформивши невеликі, але регулярні пожертви «Одна гривня від кожного з нас - це багато. Разом ми можемо рятувати дитячі життя». Робити добро легко - приєднуйтесь!

Допомога

Благодійна організація «ІНТЕР»-Дітям» Філія АТ «Укрексімбанк» в м. Києві Рахунок (IBAN) UA533223130000026006000026416 МФО 322313 ЄДРПО 38062634