.
Витрачено на медичне обладнання - 6 707 582 грн.

Новини

Від бухгалтера – до актриси: учасниця аукціону «Інтер - дітям» знялася у проекті «Вещдок»

Від бухгалтера – до актриси: учасниця аукціону «Інтер - дітям» знялася у проекті «Вещдок»

26 вересня 2018, 15:30

Нещодавно учасниця благодійного аукціону «Інтер - дітям» побувала на зйомках детективного циклу «Вещдок» і стала героїнею нової захоплюючої серії. Тетяна Обрізан із Харкова відчула себе акторкою, на один день перенеслася у минуле і взяла участь у розслідуванні заплутаного злочину.

 «Коли дізналася про благодійний аукціон «Інтер - дітям», відразу вирішила взяти у ньому участь, - розповідає Тетяна. - «Інтеру» я довіряю, аукціон проходить чесно, відкрито і прозоро. Я бачу, куди йдуть благодійні кошти, коли вручають обладнання лікарням, і як рятують дітей. Тому зйомки у серії детективного циклу «Вещдок» - вже четвертий лот, який я викупила на сайті deti.inter.ua».

 Кастинг-менеджери проекту запропонували Тетяні невелику роль у випуску «Анчар». Перед зйомкою їй відправили сценарій і дали кілька днів на підготовку. Злочин, про розслідування якого розповість ця серія детективного циклу, відбувся у 1964 році у Києві. За сюжетом під час ранкового обходу у лікарні імені Жовтневої революції у палаті знайшли мертвим завідувача хірургічним відділенням Іларіона Івановича Павленка. Помітних ​​пошкоджень на тілі не знайшли, виявилося, лікаря отруїли екзотичною отрутою. Досвідчений слідчий Клавдія Кожан, якій доручили цю справу, відправляє оперативника поговорити з сусідами вбитого. Одна з них – громадянка Рябчун, яку і зіграла Тетяна Обрізан.

 «Ми намагалися точно підібрати характер для цього персонажа. Тетяні підійшов образ «жінки-слідчого із сусіднього під'їзду», яка і без детективів може впоратися з розслідуванням, - сміється режисер Костянтин Михайлов. - Мушу визнати, Тетяна відповідально поставилася до зйомок: вивчила свій текст напам'ять, уважно слухала мої рекомендації і швидко все схоплювала».

 Зйомки, на які запросили Тетяну, проходили у Києві, на території Інституту фізики НАН України. Ця локація відмінно передає дух 50-60-х років: з багаторічними деревами і будівлями у стилі тієї епохи - без пластикових вікон і кондиціонерів. Але найбільше жінку вразила раритетна «Волга», яку підігнали прямо до під'їзду, де за сценарієм жила її героїня. Колориту додав ще й той факт, що старенька машина постійно глохнула, і всій знімальній групі доводилося штовхати її, щоб завести.

 Тетяні теж підібрали одяг, сумочку і туфлі, які відповідали тому часу. Сцену з нею відзняли всього за півтори години.

 «Трапляється, що на зйомках проекту «Вещдок» беруть участь звичайні люди, не професійні актори. Більшість з них, коли вперше потрапляють під камеру, нервують і забувають слова. Але не в цьому випадку, з Тетяною працювалося дуже комфортно, - каже актор Андрій Лагода, який виконав роль оперативника. - Молодець, що вона взяла участь у благодійному аукціоні і спробувала для себе щось нове. Для мене це приклад життєлюбства, до якого потрібно прагнути».

 За словами учасниці аукціону, це був один з найцікавіших і незвичайних днів в її житті. Тетяна здійснила свою давню мрію і вперше занурилася в акторський світ. «За професією я бухгалтер, і зйомки у проекті «Вещдок» для мене божевільна авантюра, - зізнається Тетяна. - Але мені так хотілося дізнатися, що відбувається по той бік екрану. Дякую «Інтеру» за те, що у моєму житті трапилася така зйомка. Буду і далі брати участь у благодійному аукціоні «Інтер - дітям». Мій внесок невеликий, але спільними зусиллями можна зібрати необхідну суму і допомогти дітям».

 Для тих, хто хоче стати частиною великої важливої ​​справи, на сайті deti.inter.ua ще багато унікальних і ексклюзивних лотів: лімітований вініл «Звучить» від MONATIK з автографом; боксерські рукавички Олександра Усика і воротарські рукавички Андрія Пятова з їхніми автографами; присутність на зйомках кулінарного шоу «Готуємо разом»; персональне відеопривітання від ведучих тревел-шоу «Орел і решка» і багато інших цікавих пропозицій. Всі виручені від продажу лотів кошти підуть на ремонт та оснащення палати для трансплантації кісткового мозку у дитячому відділенні Національного інституту раку.

 Приєднуйтесь! Робити добро легко! Разом ми можемо рятувати дитячі життя!

Допомога

Благодійна організація «ІНТЕР»-Дітям» Філія АТ «Укрексімбанк» в м. Києві Рахунок (IBAN) UA533223130000026006000026416 МФО 322313 ЄДРПО 38062634