.
Витрачено на медичне обладнання - 6 707 582 грн.

Новини

Благодійний аукціон «Інтер - дітям»: бачити, співчувати, знати, допомагати

15 лютого 2019, 13:14

Сьогодні, 15 лютого, в усьому світі відзначають Міжнародний день онкохворої дитини. Це день, коли можна черговий раз привернути увагу суспільства до серйозної проблеми і нагадати людям, що діти мають право на найкраще і своєчасне лікування та догляд.

В Україні щороку онкологічні захворювання виявляють у тисячі дітей. На допомогу їм приходять лікарі, небайдужі люди і громадські організації. У червні 2018 року команда телеканалу «Інтер» озвучила нову велику мету благодійного онлайн-аукціону «Інтер - дітям»: ремонт та оснащення палати для трансплантації кісткового мозку у дитячому відділенні Національного інституту раку - найбільшого медичного закладу України онкологічного профілю. Тут щорічно проходять лікування діти зі всіх регіонів країни.

12-річну Ілону рік тому направили до Національного інституту раку з маленького села на Тернопільщині. Дівчинка пройшла шість курсів хіміотерапії і пережила складну операцію по заміні суглоба ноги.

«Її діагноз - остеогенна саркома. Це рак кістки, - розповідає мама пацієнтки, Лілія Ляшенко. - Лікарі довго не могли поставити правильний діагноз, пізно кинулися - і, на жаль, кістку врятувати не вдалося».

Історія Ілони, як у краплі води, відображає серйозну проблему. Операції з трансплантації кісткового мозку щорічно потребують 80 маленьких українців. Але зараз їх роблять удвічі менше, адже спеціалізованих приміщень у лікарні не вистачає. «За бюджетні гроші таке обладнання придбати неможливо. Їх просто не вистачить», - пояснює Григорій Климнюк, керівник відділення дитячої онкології Національного інституту раку.

Завдяки онлайн-аукціону «Інтер - дітям» і всім його учасникам у дитячому відділенні Національного інституту раку скоро з'явиться така палата, оснащена необхідними меблями та обладнанням. Це дозволить суттєво скоротити чергу на лікування онкохворих дітей. Адже у їхньому випадку час очікування трансплантації - питання життя і смерті.

Благодійний фонд «Інтер - дітям» ось уже п'ятий рік збирає кошти на життєво важливе обладнання для дитячих лікарень. Цю ініціативу активно підтримують зірки музики, кіно, телебачення, спорту і звичайні телеглядачі. Аукціон «Інтер - дітям» дає шанс зробити одразу кілька добрих справ. Не тільки викупити лот і пожертвувати кошти на покупку медичного обладнання, а й мотивувати, надихнути людину. Та й просто допомогти здійснити чиюсь велику мрію.

«Кожен лот, кожна покупка або благодійний внесок на рахунок фонду  Інтер - дітям» - це ще один маленький крок до великої і важливої ​​мети, - каже головний редактор телеканалу «Інтер» Антон Нікітін. - Величезне дякую всім, хто вже взяв участь в аукціоні. Це той приклад, де кожен по крупинці вносить свою лепту, і у підсумку ми бачимо результат».

Приєднатися до благодійної ініціативи телеканалу «Інтер» може кожен. На сайті deti.inter.ua можна придбати десятки унікальних і ексклюзивних лотів від лікарів, телеведучих, зірок шоу-бізнесу та спорту. Серед них - урок жіночого щастя від Світлани Вольнової; стажування у Valikhnovski Surgery Institute під керівництвом Ростислава Валіхновського; боксерські рукавички з автографами Леннокса Льюїса, Евандера Холіфілда, Шона Портера, Василя Ломаченка і Олександра Усика; іменна футболка з автографом Олега Винника; присутність на зйомках детективного циклу «Вещдок» і кулінарного шоу «Готуємо разом». Купуючи один з лотів, ви не тільки купуєте ексклюзивний подарунок для себе або близької людини, але і берете участь у великій і важливій справі. Робити добро легко - приєднуйтесь! Разом ми можемо рятувати дитячі життя!

Сюжет програми «Ранок з Інтером» про учасників аукціону «Інтер-дітям» - https://www.youtube.com/watch?v=IUnLqv3pnfE

Допомога

Благодійна організація «ІНТЕР»-Дітям» Філія АТ «Укрексімбанк» в м. Києві Рахунок (IBAN) UA533223130000026006000026416 МФО 322313 ЄДРПО 38062634